Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Τα Βίαια Βιντεοπαιχνίδια Κάνουν Καλό Στην Όραση, Σύμφωνα Με Μελέτη

Σε μια ιστορία που είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με τα περισσότερα άρθρα σχετικά με το θέμα των βίαιων βιντεοπαιχνιδιών, μια νέα πανεπιστημιακή μελέτη βρήκε ότι παίζοντας βιντεοπαιχνίδια με πυροβολισμούς μπορεί πραγματικά να βελτιώσουν την υγεία. Δηλαδή, τουλάχιστον την όραση...

Η έρευνα διαπίστωσε ότι η συγκέντρωση και οι δεξιότητες που απαιτούνται σε παιχνίδια όπως το Call of Duty ή Medal of Honor πράγματι βοήθησαν τους ενήλικες να διεγείρουν την οξύτητα και σε μερικές περιπτώσεις να δυναμώσουν την όραση τους.

Η έρευνα μας έρχεται από το πανεπιστήμιο McMaster του Καναδά. Ο επικεφαλής της έρευνας, Daphne Maurer, πήρα δείγμα από ανθρώπους που είχαν δια βίου διαταραχές στα μάτια τους. Ανάλωσαν συνολικά 40 ώρες παίζονται το Medal of Honor καθ όλη τη διάρκεια ενός μήνα. Οι συνεδρίες περιλάμβαναν μερικές ώρες την ημέρα, πέντε μέρες την εβδομάδα. Το 83% των ατόμων που συμμετείχαν στην έρευνα είδαν βελτίωση στην όραση τους, αν και κανένα άτομο δεν έφτασε την τέλεια όραση 20/20. "Νομίζω μας λέει ότι το οπτικό νευρικό σύστημα εξακολουθεί να είναι αρκετά εύπλαστο ώστε να διαμορφώσει ή να αποκαλύψει συνδέσεις στην ενήλικη ζωή... και υποψιαζόμαστε ότι αυτό μπορεί να αληθεύει για κάθε είδους οπτική βλάβη", είπε ο Maurer.

Οπότε την επόμενη φορά που σας ρωτήσει κάποιος γιατί παίζεται τέτοιου είδους βιντεοπαιχνίδια ξέρετε πολύ καλά τι θα τον απαντήσετε.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: dailytech.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου