Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Έφοδος της αστυνομίας στο σπίτι του υποτιθέμενου δημιουργού των bitcoins Graig Wright...

Πριν καλά καλά προλάβουμε να το γράψουμε αναφορές έρχονται στο φως πως Αυστραλιανές διωκτικές αρχές έκαναν έφοδο στο σπίτι του υποτιθέμενου δημιουργού των bitcoins Graig Wright...


Όλα άρχισαν χθες το βράδυ όταν γνωστοί ιστότοποι (wired.com & gizmodo.com) δημοσιοποίησαν τις έρευνες τους στις οποίες ανέφεραν πως πίσω από το ψευδώνυμο του δημιουργού των bitcoins, Satoshi Nakamoto, κρύβεται ο Αυστραλός επιχειρηματίας, Graig Wright.  

Όπως αποδεικνύετε τελικά τα στοιχεία δεν ήταν ψεύτικα και πάνω απ' όλα δεν άφησαν τις Αυστραλιανές διωκτικές αρχές ασυγκίνητες. Γύρω στους 10 αστυνομικούς έκαναν έφοδο στο σπίτι και τα γραφεία που νοίκιαζε ο επιχειρηματίας. Δημοσιογράφος ρώτησε τους αστυνομικούς για ποιο λόγο γίνεται ή έφοδος και εκείνοι τον παρέπεμψαν για σχόλια στην Αυστραλιανή οικονομική υπηρεσία η οποία  ακόμα δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα. 

Ο Wright είχε προηγούμενα μπλεξίματα με την εφορία καθώς υπήρχαν υποψίες πως είχε μια μικρή περιουσία από τα bitcoins. Ωστόσο η εφημερίδα Guardian θεωρεί πως η σημερινή έφοδος δεν έχει καμία σχέση με την ανάμιξη του στην δημιουργία των bitcoins. 

Το ειδησιογραφικό πρακτορείο Reuters μίλησε με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού που νοίκιαζε ο Wright και τους είπε πως ο επιχειρηματίας είχε σκοπό να μετακομίσει στην Αγγλία στης 22 Δεκεμβρίου. Πρόσθεσε επίσης πως o Wright είχε σύστημα υπολογιστών το οποίο απαιτούσε ηλεκτρική παροχή τριών φάσεων (miners;). Αρκετοί μάλιστα από τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στην σημερινή έφοδο φορούσαν διακριτικά "Computer Forensics"... 

Πολύ ενδιαφέρον ιστορία και σίγουρα θα σας έχουμε νεότερα λίαν συντόμως.. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου