Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Η Google δοκιμάζει login σε λογαριασμούς μόνο με το τηλέφωνο

Η μάχη της Google κατά των κακών κωδικών πρόσβασης συνεχίζεται. Η εταιρεία δοκιμάζει τώρα μια νέα επιλογή login του λογαριασμού Google που επιτρέπει την είσοδο χρησιμοποιώντας το τηλέφωνό του χρήστη, παρακάμπτοντας το μέρος όπου θα πρέπει να εισάγετε τον κωδικό πρόσβασης σας.



Η δυνατότητα χρησιμοποιεί το τηλέφωνό σας για να επαληθεύσει την ταυτότητά σας, φέρνοντας μια ειδοποίηση που σας επιτρέπει να χορηγήσετε ή να αρνηθείτε την πρόσβαση στο λογαριασμό σας.

Η ανακάλυψη έγινε από ένα χρήστη του Reddit με το όνομα rp1226 (Rohit Paul), ο οποίος είχε προσκληθεί να δοκιμάσει τη νέα λειτουργικότητα login στο προσωπικό του λογαριασμό στο Google.


Σύμφωνα με τον Paul, να πώς λειτουργεί η διαδικασία: Εσείς εξουσιοδοτείτε το τηλέφωνό σας να σας επιτρέψει να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας. Μπορείτε να πάτε σε έναν υπολογιστή και πληκτρολογήστε να συνδεθείτε με το e-mail σας. Στη συνέχεια, θα πάρετε ένα μήνυμα στο τηλέφωνό σας που θα σας ζητάει να επιτρέψετε την είσοδο. Αν πατήσετε το ναι, ο υπολογιστής εισέρχεται στον λογαριασμό σας στην Google χωρίς την απαίτηση κάποιου κωδικού πρόσβασης.

Σύμφωνα με την Google, αυτό το σύστημα δίνει ένα σημαντικό πλεονέκτημα στη προστασία ενάντια στο phishing (η στην προσπάθεια για την απόκτηση ευαίσθητων πληροφοριών, όπως ονόματα χρηστών, κωδικούς πρόσβασης και τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας, από μεταμφιεσμένα μηνύματα ως ένα αξιόπιστο πρόσωπο). Keyloggers επίσης καθίστανται άχρηστα. Επίσης απλοί κωδικοί πρόσβασης όπως 123456, password, pizza κλπ πλέον θα είναι άχρηστοι.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM
ΠΗΓΗ: iguru.gr

1 σχόλιο: