Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Uncharted 3: Η Εξαπάτηση του Drake Review

Tο Uncharted 3: Η Εξαπάτηση του Drake είναι το sequel του Among Thieves, το οποίο, αν όχι από όλους, χαρακτηρίζεται ως το κορυφαίο παιχνίδι στο PS3. Μιας και η Naughty Dog, η developing εταιρεία, το γνωρίζει αυτό ήθελε να παρουσιάσει έναν ισάξιο διάδοχο. Αυτό το πέτυχε και μάλιστα με το παραπάνω.

Η όλη ιστορία δε διαφέρει ούτε σε στιλ ούτε σε ύφος μ’ αυτή που βλέπαμε στους προηγούμενους τίτλους. Οι ήρωες παραμένουν οι ίδιοι, με κάποιες προσθήκες. Οι Nate και Sully ακολουθούν τα βήματα του Francis Drake, με τα οποία θα οδηγηθούν στην πόλη Atlantis of the Sands, που βρίσκεται στην έρημο της Σαουδικής Αραβίας. Εκεί, σύμφωνα με τον Λώρενς της Αραβίας, αυτή η πόλη κρύβει μεγάλες ποσότητες χρυσού και θησαυρούς αμύθητης αξίας. Όμως πίσω απ’ όλα αυτά υπάρχει μια κατάρα η οποία δημιουργήθηκε για να <<διώχνει>> τους απρόσμενους επισκέπτες. Συνεχώς πρέπει να είστε προσεκτικοί στον τρόπο με τον οποίο εξελίσσεται η ταινία, γιατί οι πληροφορίες θα ρέουν συνεχώς, μέχρι να φτάσετε στη στιγμή όπου θα αποκαλυφτούν τα πάντα. Η ιστορία ανατρέχει στο παρελθόν του Nate και στη σχέση του με τον Sully, καθώς θα μάθετε και τη σύνδεση τους με την Marlowe. Έτσι όπως τελειώνει ο συγκεκριμένος τίτλος αφήνει να εννοηθεί πως θα υπάρξουν στο μέλλον και νέες περιπέτειες με τον Nathan Drake.

Η συνολική εμπειρία που μας προσφέρει η Naugthy Dog, όσον αφορά την τεχνική, είναι ό,τι καλύτερο έχει δείξει μέχρι σήμερα το PlayStation 3. Η Εξαπάτηση του Drake είναι μια εξαιρετική κινηματογραφική εμπειρία. Καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού σας, όπου κι αν περιπλανηθείτε, είστε ο κεντρικός ήρωας. Οι τοποθετήσεις τις κάμερας είναι πολύ ιδιαίτερες και προσφέρουν μια μοναδική αίσθηση.

Ο τρόπος που αποδόθηκαν οι χαρακτήρες είναι πολύ πειστικός. Τα πρόσωπά τους και τα σωματότυπά τους έχουν μεγάλη λεπτομέρεια. Γενικά, όμως, το οπτικό μεγαλείο δε μπορεί να περιγραφτεί. Όταν το <<πιάσετε>> στα χέρια σας θα καταλάβετε περί τίνος μιλάμε. Το voce acting συμβάλλει κι αυτό στο να νιώθουμε σαν να είμαστε θεατές σε μια ταινία υπερπαραγωγή. Κάτι, τελευταίο, που παρατηρήσαμε σε σχέση με το voce acting είναι πως οι διάλογοι μεταξύ των πρωταγωνιστών είναι έξυπνοι και, φυσικά, δε λείπει και το χιούμορ του Nate.

Συνεχίζουμε με το gameplay. Η συγκεκριμένη ομάδα ανάπτυξης αυτού του τίτλου άλλαξε λίγο το είδος του παιχνιδιού. Όχι ότι δεν παραμένει ένα action adventure τρίτου προσώπου που προσφέρει shooting και εξερεύνηση. Απλά, έχει <<δανειστεί>> κάποιες ιδέες από άλλα games (όπως: Batman: Arkham Asylum, God of War), πράγμα που σε καμία περίπτωση δεν αποδυναμώνει το παιχνίδι, κάθε άλλο προσφέρει και μια ποικιλία. Τα γνωστά puzzles είναι περισσότερα κι έχουν αναβαθμιστεί. Είναι κάπως δυσκολότερα από πριν. Βέβαια, χωρίς τη βοήθεια του ημερολογίου που έχει στη διάθεσή του ο Drake, γνωρίζετε ότι θα δυσκολευόσασταν να βρείτε τη λύση. Αλλά και πάλι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κολλήσετε και δικαιολογημένα. Ένα πρόβλημα, το οποίο κατά τη γνώμη μας, δεν επηρέαζει την εικόνα του παιχνιδιού είναι η αίσθηση των όπλων. Είτε έχετε στα χέρια σας ένα πιστόλι είτε μία καραμπίνα π.χ. δε θα καταλάβετε τη διαφορά βάρους που έχουν, παρά μόνο από το αποτέλεσμα στον αντίπαλο. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας θα συναντήσετε πολλούς εχθρούς. Άλλοι εξοντώνονται με λίγες σφαίρες, άλλοι με 4-5 και σ’ άλλες υπάρχουν οι melee μάχες οι οποίες είναι πολύ πιο βελτιωμένες σε σχέση με το Among Thieves και προσφέρουν ευχάριστες στιγμές.

Στα online modes οι έντεκα χάρτες δημιουργούν τη μεγαλύτερη εντύπωση. Το multiplayer menu είναι πλήρες, καθώς έχετε στη διάθεσή σας πολλές επιλογές. Μέχρι δέκα παίκτες μπορούν να συμμετάσχουν στα modes. Υπάρχει το matchmaking, χάρη σ’ αυτό δε θα έρχεστε ποτέ αντιμέτωποι με παίκτες μικρής εμπειρίας ή με πιο ικανούς. Τέλος, το Plunder το οποίο, αν όχι το καλύτερο, είναι ένα από τα καλύτερα modes στο Uncharted. Σ’ αυτό πρέπει να επιστρέψετε ένα χρυσό είδωλο στο <<θησαυροφυλάκιο>> της ομάδας σας, καθώς έχουν προστεθεί και τα kickbacks

Ένας λόγος για τον οποίο αυτός ο τίτλος είναι ιδιαίτερος είναι επειδή υπάρχει μεταγλώττιση. Η δουλειά αυτή έγινε από την Sony Hellas. Η ποιότητα της μεταγλώττισης αυτής είναι πολύ τίμια και καλή. Αν και βέβαια υπάρχουν κάποια μικρολαθάκια με τη λανθασμένη χρήση του πληθυντικού αντί του ενικού αριθμού σε ορισμένα σημεία. Φυσικά και θα θέλαμε να δούμε τέτοιες κινήσεις στο μέλλον κι από άλλες παραγωγές, δείχνοντας έτσι ότι η ελληνική αγορά δεν έχει <<πεθάνει>>.

Το Uncharted 3: Η εξαπάτηση του Drake διαρκεί οκτώ με εννιά ώρες (το πολύ δέκα). Αυτό δεν είναι αρκετά ικανοποιητικό αν σκεφτούμε ότι οι προηγούμενοι τίτλοι διαρκούσαν κοντά στις δώδεκα με δεκατέσσερις ώρες gaming. Μπορεί να χαρακτηριστεί κι ως το καλύτερο μέχρι στιγμή παιχνίδι για το PS3, είναι πολύ όμορφο και αρκετά περιπετειώδες. Με τον τρόπο με τον οποίο <<κλείνει>> κι αυτή η περιπέτεια του Drake καταλαβαίνουμε πως, πιθανόν, να υπάρχει κι άλλος τίτλος στη συνέχεια. Γι’ αυτό… περιμένουμε.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: progamerz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου