Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

ΗΠΑ: Κρατικές πρωτοβουλίες για αντιμετώπιση του ψηφιακού χάσματος

Εταιρίες καλωδιακών υπηρεσιών θα προσφέρουν φτηνότερες διαδικτυακές υπηρεσίες σε οικογένειες με χαμηλό εισόδημα στις ΗΠΑ - γύρω στο ένα πέμπτο της μέσης τιμής σ’ όλη την αμερικανική επικράτεια. Η δήλωση αυτή έγινε από την ρυθμιστική αρχή επικοινωνιών της χώρας την Τετάρτη. Οι οικογένειες που βρίσκονται στη λίστα λήψης δωρεάν σχολικών γευμάτων θα μπορούν πλέον να υπογράφουν συμβόλαιο για σύνδεση στο Ιντερνετ από τους κορυφαίους παρόχους, σε τιμή κοντά στα 9,95 δολάρια τον μήνα.

Επιπλέον, οι οικογένειες που επιλέγονται για δωρεάν ή και μειωμένης αξίας σχολικά γεύματα θα είναι ικανές να αγοράζουν υπολογιστές σε χαμηλό κόστος από κορυφαίες τεχνολογικές εταιρείες. Η πρωτοβουλία είναι κομμάτι της συνολικότερης προσπάθειας της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Τηλεποικοινωνιών (FCC) να επεκτείνει τις υπηρεσίες broadband Ιντερνετ στις ΗΠΑ.

Ένα τρίτο των Αμερικανών, περίπου 100 εκατομμύρια άνθρωποι, δεν έχουν Ιντερνετ υψηλών ταχυτήτων στο σπίτι τους, με το κόστος να συγκαταλέγεται στα κορυφαία εμπόδια της διάδοσης των broadband υπηρεσιών.

«Νομίζω ότι θα κινήσουμε τα νήματα για την προώθηση των δορυφορικών υπηρεσιών», είπε ο πρόεδρος της FCC Julius Genachowski. Ήδη η πρωτοβουλία της Επιτροπής έχει συγκεντρώσει δεσμεύσεις από μη κυβερνητικές οργανώσεις και εταιρείες όπως η Microsoft και η εταιρεία λιανικής Best Buy έχουν υποσχεθεί να συμβάλουν στην ενίσχυση του ψηφιακού εγγραματισμού και της ανάπτυξης τεχνολογικών δεξιοτήτων.

«Το να παρέχουμε στα παιδιά μας μια ποιοτική εκπαίδευση προϋποθέτει πολλά περισσότερα από τη διδασκαλία και την εκμάθηση που συμβαίνει εντός της αίθουσας», σχολιάζει o Michael Powell, επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής Καλωδιακών υπηρεσιών και Τηλεπικοινωνιών. Η FCC από τη μεριά της εκτιμά ότι οι φθηνότερες υπηρεσίες που θα διατεθούν σε περίπου 25 εκατομμύρια Αμερικανούς θα φτάσουν τα 4 δισεκατομμύρια. Η εταιρεία Redemtech με τη σειρά της θα προσφέρει ένα «ανακαινισμένο» laptop ή desktop για οικογένειες που το έχουν ανάγκη.

Παράλληλα, η Μicrosoft δεσμεύτηκε ότι θα φτιάξει μια νέα σειρά laptops και desktops των 250 δολαρίων για μαθητές σε οικογένειες χαμηλών εισοδημάτων.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου