Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Αθόρυβη δυνατότητα ενημέρωσης του Firefox 10

Σύμφωνα με τον Philip Lieberman, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Lieberman Software, η Mozilla σχεδιάζει να εφαρμόσει αθόρυβες ενημερώσεις στην επερχόμενη έκδοση του Firefox 10, οι οποίες θα μπορούσαν να έχουν πολύ σοβαρές συνέπειας στην ασφάλεια των χρηστών.

Αρκετές ρυθμίσεις ασφάλειας θα πρέπει να αναδιαμορφωθούν ώστε να επιτραπεί η πραγματοποίηση background ενημερώσεων στον Firefox, κάτι που δεν είναι και πολύ φρόνιμο να γίνει, διότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος hackers να ανατρέψουν το σύστημα ενημέρωσης και να δημιουργήσουν ένα backdoor που θα τους επιτρέψει παράνομη πρόσβαση στον υπολογιστή του χρήστη.

Το χαρακτηριστικό της αυτόματης ενημέρωσης μπορεί να είναι ευπρόσδεκτο από πολλούς χρήστες, αλλά θα πρέπει να τους επιτρέπει να γνωρίζουν πότε πραγματοποιείται κάποια ενημέρωση. Βέβαια, οι ειδικοί στην ασφάλεια αναφέρουν ότι η αυτόματη ενημέρωση θα φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη στους hackers, διότι μιλάμε για ένα λογισμικό ανοιχτού κώδικα, οπότε είναι μόνο θέμα χρόνου προτού αναστρέψουν αυτή την αυτόματη ενημέρωση ώστε να εισάγουν κακόβουλο λογισμικό.

Εσείς τι πιστεύετε; Θα είναι χρήσιμο το νέο χαρακτηριστικό του Firefox 10 ή μήπως θα αποτελέσει ακόμη ένα βοήθημα για τους hackers;
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM 

ΠΗΓΗ: secnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου