Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Crittercism: Πιο προβληματικές οι εφαρμογές του iOS απ' ότι του Android.

Μια έρευνα από την εταιρία στατιστικής Crittercism έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα γύρω από το iOS και την σταθερότητα του σε σχέση με το Android.

Η συγκεκριμένη εταιρία, μετά από μια μεγάλη έρευνα στο χρονικό διάστημα των δυο πρώτων εβδομάδων του Δεκεμβρίου του 2011, κατέληξε στο ότι το 3,66% των εφαρμογών του iOS καταρρέει λόγο προγραμματιστικών λαθών, σε αντίθεση με τις εφαρμογές του Android, όπου το αντίστοιχο ποσοστό κυμαίνεται στο 2,97%. Η έρευνα έγινε σε ένα σύνολο 214 εκ. εφαρμογών λαμβάνοντας υπόψη 23 διαφορετικές εκδόσεις του iOS και 33 εκδόσεις Android. Στις εκδόσεις του ιOS συμπεριλήφθηκε και η ολοκαίνουρια 5.0.1 όπως και η έκδοση 4.0.1 του Android.

Διαβάζοντας πιο αναλυτικά τα νούμερα, θα δούμε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό προβλημάτων για το λειτουργικό iOS το εμφανίζει η έκδοση 5.0.1. Το ότι μια καινούρια έκδοση λειτουργικού συστήματος θα έχει προβλήματα, είναι σίγουρα κάτι αναμενόμενο, αλλά αυτό το υψηλότατο νούμερο (1/3 των εφαρμογών περίπου), σίγουρα βάζει σε σκέψεις το κατά πόσο ήταν έτοιμο προς διάθεση στο ευρύ κοινό. Ακολουθούν οι εκδόσεις 4.2.1 με ποσοστό 12%, 4.3.3 με 10,66% και η 4.1 με 8,24%.

Στον αντίποδα, η έκδοση με τα περισσότερα προβλήματα στο Android φαίνεται να είναι η έκδοση 2.3.3 αλλά με τα ποσοστά να κυμαίνονται πολύ χαμηλά, στα 3,86%.
Ένα ελαφρυντικό που θα πρέπει να δώσουμε στο λειτουργικό της Apple, είναι ότι η έκδοση 5.0.1 κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο, δίνοντας σίγουρα πολύ λίγο χρόνο στους προγραμματιστές των εφαρμογών να προσαρμοστούν στα καινούργια δεδομένα. Και πάλι όμως, αφαιρώντας αυτό το νούμερο των κινητών που φορούν την 5.0.1 θα δούμε ότι το ποσοστό προβλημάτων πέφτει στα 2,62%, ένα νούμερο που πλησιάζει αρκετά αυτό του Android.

Ένας μύθος γκρεμίζεται λοιπόν; Σίγουρα η μεγαλύτερη ευθύνη αναλογεί στους προγραμματιστές των εφαρμογών, όμως σημαντικό μερίδιο παίρνει και η Apple, μιας και από ότι δείχνουν τα στατιστικά, δεν καταφέρνει να ελέγξει ποιοτικά τις εφαρμογές που διατίθενται στο κατάστημά της, ενώ η ίδια κουβαλά προβλήματα που δυσκολεύεται να επιλύσει, όπως π.χ. αυτό της αυτονομίας της μπαταρίας.

Στο "στρατόπεδο" του Android, σίγουρα θα είναι πολύ ευχαριστημένοι από τα παραπάνω αποτελέσματα. Ίσως το βασικό επιχείρημα του.. αντίπαλου στρατοπέδου φαίνεται σιγά σιγά να καταρρίπτεται. Προσοχή όμως μιας και ο εφησυχασμός ισούται με αποτυχία, από την στιγμή που τα γνωστά προβλήματα ταχύτητας και ομαλής λειτουργίας του λειτουργικού παραμένουν πιο επίκαιρα από ποτέ, ενώ δεν λείπουν και άλλα σημαντικά θέματα, με τελευταίο παράδειγμα αυτό του εντοπισμού εφαρμογών malware στο market του Android.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: myphone.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου