Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Η Lenovo ανακοινώνει Ultrabook με δύο επεξεργαστές

Λίγες μόνο ημέρες πριν την έναρξη της έκθεσης CES, η Lenovo έκανε τα αποκαλυπτήρια δύο νέων φορητών υπολογιστών, με τον ένα από αυτούς να παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε έναν υπολογιστή με δύο τελείως διαφορετικές CPUs...

Το ThinkPad X1 Hybrid βασίζεται σε έναν Core i3, Core i5 ή Core i7 και τρέχει σε περιβάλλον Windows 7. Επιλέγοντας ένα εικονίδιο στην επιφάνεια εργασίας, ο υπολογιστής μπαίνει σε περιβάλλον Linux που τροφοδοτείται από έναν διπύρηνο ARM-based επεξεργαστή της Qualcomm. Το Instant Media Mode, όπως ονομάζει η Lenovo αυτή τη λειτουργία, επιτρέπει στο χρήστη να παρακολουθεί multimedia και να σερφάρει στο Internet.

Αν και όλα αυτά προσθέτουν πολυπλοκότητα σε έναν υπολογιστή που πρέπει να είναι απλός, η εταιρεία ισχυρίζεται ότι στο IMM αυξάνεται σημαντικά η διάρκεια ζωής της μπαταρίας, με αποτέλεσμα να διπλασιάζεται η αυτονομία. Η τιμή του ThinkPad X1 Hybrid, πάντως, είναι αρκετά "τσιμπημένη", καθώς ξεκινά από τα 1600 δολάρια. Δύσκολα θα επιλέξει κάποιος έναν φορητό στις 13,3 ίντσες με αυτή το κόστος, αλλά η Lenovo φαίνεται να είναι αισιόδοξη.

Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε κι ένα νέο Ultrabook στις 14 ίντσες, το ThinkPad T430u. Δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά, κάτι που αναμένεται να συμβεί στην έκθεση CES.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: e-pcmag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου