Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

iMessage, Μειώνει την χρήση των SMS

Πριν απο 3 μήνες κυκλοφόρησε η 5η έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Apple, το iOS 5, φέρνοντας πολλές καινοτομίες, με το iMessage να είναι μία απο αυτές.

Το iMessage είναι μια υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων αλλά λειτουργεί μέσω Wi-Fi/3G και μόνο μεταξύ συσκευών Apple που έχουν εγκατεστημένο το iOS 5. Το μεγάλο πλεονέκτημα της υπηρεσίας; Φυσικά, η μηδενική της χρέωση!

Μάλιστα στην Αμερική έγινε και η αντίστοιχη ερασιτεχνική στατιστική απο ένα άτομο και όπως θα δείτε στο διάγραμμα που ακολουθεί, η πτώση που παρουσιάζουν τα SMS είναι πολύ μεγάλη. Βέβαια, εδώ να σημειώσουμε πως στις H.Π.Α η διεισδυση του κινητού της Apple είναι τεράστια, και κυρίως στην AT&T οι περισσότεροι έχουν iPhone. Επίσης, ενδέχεται το ατομο που έκανε την έρευνα να συναναστρέφεται με άτομα που έχουν ως επί το πλείστον iPhone.

Στην χώρα μας, κρίνοντας απο την ποσότητα των iPhone, αλλά και απο προσωπική εμπειρία, πιστεύω πως υπάρχει κάποια μείωση στην αποστολή SMS, αλλά σίγουρα όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό. Εσείς έχετε μειώσει τον αριθμό των SMS που στέλνετε;
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM


ΠΗΓΗ: goodbyte.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου