Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Majel: Η απάντηση στο Siri από την Google

Η Google έχει σχεδόν έτοιμο τον αντίπαλο του Siri, το Majel, το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο φέτος. Το λογισμικό αναγνώρισης φωνής ονομάστηκε Majel από την Majel Barrett-Roddenberry που υποδύονταν την φωνή του υπολογιστή στο Star Trek. 

Αν και το 2011 σχεδόν τελείωσε, οι διεργασίες είναι σε τόσο προχωρημένο στάδιο που αναμένεται πρίν το τέλος του έτους.

Το Majel θα στοχεύσει να ναι καλύτερο από το Siri της Apple που μας έγινε γνωστό από την παρουσίαση του iPhone 4S. Ο βασικός τρόπος λειτουργίας του θα είναι όπως και αυτός του Siri, σύμφωνα πάντα με το Androidandme. Ένας υπάλληλος της Google δήλωσε πως «είναι σίγουρα το ίδιο αν όχι καλύτερο από το Siri. Εδώ θα έχουμε περισσότερες επιλογές και αναφέρομαι στα αποτελέσματα αναζήτησης. Επίσης, θα είναι πάρα πολύ καλό στο να σου δίνει σύντομες απαντήσεις σε απευθείας ερωτήσεις που θα του κάνεις. Το User Interface του είναι 100% πιο ισχυρό από αυτό του Siri αν και η πλοήγηση θέλει ακόμα δουλειά»

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο του, είναι η λειτουργία βάση τοποθεσίας στην οποία το Siri υστερεί στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μια άλλη πηγή μέσα από την Google αναφέρει πως η αναγνώριση φωνής θα είναι καλύτερη του ανταγωνισμού γιατί θα εκμεταλλεύονται λογισμικό ανάγνωσης χειλιών και θα χρησιμοποιούν μικρόφωνα υψηλής ποιότητας. Έχοντας την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει το Majel, η συγκεκριμένη πηγή παρομοιάζει το Majel με τον Stephen Hawking τονίζοντας τον φυσικό τρόπο αλληλεπίδρασης που προσφέρει. Φυσικά από μόνο του δεν είναι σε θέση να κάνει και πολλά, αν και υπάρχει στο χρονοδιάγραμμα η φάση δύο που περιλαμβάνει την ανάπτυξη μιας προχωρημένης ρομποτικής πλατφόρμας.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: myphone.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου