Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

IBM: Διακανονισμός 10 εκατομμυρίων δολαρίων για υπόθεση δωροδοκίας.


H εταιρεία κατασκευής υπολογιστικών συστημάτων, IBM,  δέχτηκε διακανονισμό 10 εκατομμυρίων δολαρίων για υπόθεση δωροδοκίας που κατέθεσε η SEC (Security and Exchange Commision / Επιτροπή κεφαλαιαγοράς).
H SEC ισχυρίζεται πως η IBM, μέσω των θυγατρικών της στο εξωτερικό, δωροδόκησε κυβερνητικούς αξιωματούχους της Κίνας και της Ιαπωνίας με δώρα, ταξίδια και πληρωμές με μετρητά σε αντάλλαγμα κρατικών συμβολαίων από το 1998 ως το 2009. Όπως κατέθεσε η SEC η IBM χρησιμοποίησε τοπικούς συνεργάτες και ταξιδιωτικά γραφεία για τις 'πληρωμές' στους αξιωματούχους της Κίνας και της Ιαπωνίας. Μάλιστα η IBM κατέγραψε τις παράνομες πληρωμές σαν νόμιμες δαπάνες της εταιρείας ώστε να κρύψει την παρανομία της.

Στην δίκη δεν τέθηκε θέμα για το κόστος των δώρων που δέχτηκαν οι Κινέζοι από την IBM αλλά σύμφωνα με την SEC, υπάρχουν 114 περιπτώσεις, μεταξύ του 2004 και 2009, όταν υπάλληλος της IBM στην Κίνα συνεργάστηκε με ένα τοπικό ταξιδιωτικό γραφείο με πλαστά τιμολόγια, σε μία προσπάθεια να κάνει τα ταξίδια να φανούν νόμιμα. 
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: bgr.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου