Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Διαφημίσεις και στο News Feed του Facebook

Κάποια στιγμή θα έπεφτε και αυτό το "κάστρο". Το News Feed που βλέπουν οι χρήστες του Facebook θα αποκτήσει σε λίγο καιρό διαφημίσεις. Φυσικά, η διοίκηση της υπηρεσίας δε χρησιμοποιεί τον όρο "διαφημίσεις", αλλά τον πιο ήπιο χαρακτηρισμό "sponsored stories".

Το αποτέλεσμα, βέβαια, είναι το ίδιο. Στην πράξη, τα sponsored stories θα εμφανίζονται στο News Feed ως posts, σαν αυτά που κάνουν οι φίλοι. Για είναι λιγότερο ενοχλητικά, το Facebook θα τα συνδέσει με τη δραστηριότητα των φίλων. Έτσι, αν κάποιος κάνει Like ή σχόλιο σε μια fanpage εταιρείας, η ενέργεια αυτή θα βγαίνει στο News Feed. Σημειωτέον ότι αυτό συμβαίνει και σήμερα, αλλά η δράση εμφανίζεται στο ticker πάνω δεξιά, το οποίο καταλαμβάνει πολύ λίγο χώρο.

Θέλοντας να προλάβει τις αντιδράσεις, το Facebook λέει ότι θα υπάρχει μόνο ένα sponsored story κάθε μέρα, ενώ θα έχει ειδική σήμανση για να ξεχωρίζει. Αν τηρηθεί αυτή η δέσμευση, τότε δε θα είναι πολύ ενοχλητικό. Αν, όμως, αρχίζουν να πολλαπλασιάζονται αυτά τα stories, τότε θα έχουμε θύελλα αντιδράσεων - και δικαίως.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: e-pcmag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου