Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

AnonymousOps: 'Εχουν τον κώδικα του ιού Stuxnet;;;

Μια ομάδα ακτιβιστών χάκερ (hacktivists) που έγινε γνωστή για τις επιθέσεις DDoS και τον προσωρινό αποκλεισμό ιστοσελίδων όπως της mastercard, visa και paypal για συμπαράσταση του WikiLeaks λένε οτι κατέχουν τον κώδικα του γνωστού ιού (worm) Stuxnet.. 

Το Stuxnet έγινε διάσημο για τις ικανότητες του να μεταδίδεται από υπολογιστή σε υπολογιστή κυρίως από usb δίσκους και λοιπά αφαιρούμενα αποθηκευτικά μέσα. Το worm αυτό μολύνει μόνο υπολογιστές που τρέχουν Windows για λειτουργικό σύστημα ενώ ο υπολογιστής που θα μολυνθεί από το Stuxnet δεν διατρέχει κανέναν απολύτως κίνδυνο. Το Sturxnet ψάχνει να μολύνει μόνο ένα συγκεκριμένο chpiset της Siemens (SCADA) το οποίο βρίσκεις σε βιομηχανικούς εξοπλισμούς. Αυτό ήταν που χρησιμοποίηθηκε (άγνωστο ακόμα από ποιόν)  στην επιτυχημένη επίθεση κατά πυρηνικού σταθμού στο Ιράν. 
Το Sturxnet είχε συζητηθεί ξανά στο παρελθόν για την ικανότητα του να μεταδίδεται μεταξύ υπολογιστών. Όπως είχε αποδειχθεί 4 από τις 6 τεχνικές που χρησιμοποιούσε για την μετάδοση του ήταν ακόμα άγνωστες και καμία εταιρεία ασφαλείας δεν γνώριζε την ύπαρξη τους. Τέλος η ικανότητα του να μένει απαρατήρητο από τα περισσότερα προϊόντα ασφαλείας έκαναν τους αναλυτές να λένε ότι ο κώδικας είναι σίγουρα προϊών κάποιας κυβερνητικής οργάνωσης.

Τώρα η φήμη λέει ότι ο κώδικας του Sturxnet είναι στα χέρια των ακτιβιστών χάκερ αν και τίποτα δεν έχει αποδειχθεί ακόμα. Προς το παρών οι ακτιβιστές δεν έχουν παρουσιάσει κάτι καθώς είναι απασχολημένοι με τον Άαρον Μπάρ ο οποίος προσπάθησε (επί πληρωμής πάντα) να εισχωρήσει στην ομάδα των ακτιβιστών. Ο 'Ααρον κατάφερε τελικά να βρει κάποιες πληροφορίες για την ομάδα αλλά δεν του βγήκε σε καλό. Οι ακτιβιστές τον κατάλαβαν και αμέσως του εναντιώθηκαν. Οι τελευταίοι βρήκαν και κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο 50.000 email του 'Ααρον  που σε μερικά από αυτά φάνηκε να λέει ότι σκέφτεστε να πουλήσει σε τρίτους τις πληροφορίες που θα πάρει από την ομάδα, ενώ σε άλλα εξηγούσε τι ήθελε να πετύχει με την σύλληψη των μελών... 

Είμαι περίεργος να δω τι θα γίνει στην συνεχεία, έχουν αλήθεια οι χάκερς τον κώδικα του Sturxnet και αν ναι πώς θα τον χρησιμοποιήσουν; Άραγε θα δούμε και εμείς κανένα κομμάτι του;  :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου