Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Τα Windows XP Έκλεισαν Τα 10 Χρόνια

Είναι δύσκολο να φανταστούμε ότι σαν σήμερα πριν από ακριβώς 10 χρόνια εμφανίστηκαν στα ράφια των καταστημάτων λογισμικού τα Windows XP. Είναι ακόμα πιο δύσκολο να πιστέψουμε ότι εξακολουθεί, μετά από τα 10 χρόνια, να είναι το δημοφιλέστερο λειτουργικό σύστημα στον κόσμο (τουλάχιστον ήταν μέχρι της αρχές του μήνα).
Ο ήλιος αρχίζει να δύει είναι η αλήθεια, στο λειτουργικό που έχει εγκατασταθεί σε αμέτρητα PC σε σπίτια και επιχειρήσεις (ξεπέρασε τα 400 εκατομμύρια το 2006), πέρασε στο νούμερο δύο πρόσφατα πίσω από τα Windows 7, αλλά πολύ πιο μπροστά από το μαύρο πρόβατο της οικογένειας, τα Windows Vista. Σίγουρα η σχέση μας με το παλαιό λειτουργικό πέρασε από δύσκολες (αλλά και καλές) εποχές, και εξακολουθούμε να έχουμε μία συμπάθεια γι'αυτό.

Εξ'άλλου, η ζήτηση των χρηστών ανάγκασε την Microsoft να συνεχίζει να το πουλά μέχρι τα τέλη του 2010, και η εταιρεία δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίζει να το υποστηρίζει (με ανανεώσεις και αναβαθμίσεις ασφαλείας) μέχρι την 8η Απριλίου του 2014. Αν μη τι άλλο, τα Windows XP θα μείνουν στην ιστορία για την ανθεκτικότητα τους.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: dailytech.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου