Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Τα Angry Birds έχουν βλέψεις για το χρηματιστήριο

Η εταιρεία Rovio Entertainment, που είναι υπεύθυνη για αυτό το παγκόσμιο φαινόμενο που ακούει στο όνομα Angry Birds, σύμφωνα με τον υπεύθυνο μάρκετινγκ, είναι πολύ πιθανό να προχωρήσει σε δημόσια εγγραφή μιας και η αξίας της έχει φτάσει το 1 δισεκατομμύριο δολάρια(!). Καθόλου άσχημα για θα λέγαμε για τα «νευριασμένα» πουλιά.
Ο Peter Vesterbacka, CMO της Rovio, δήλωσε ότι η εταιρεία θα ξεκινήσει την δημόσια εγγραφή «ίσως σε ένα χρόνο από τώρα».

Η Rovio κερδίζει τα έσοδά της από τις in-game αγορές και από την πώληση διαφόρων εμπορευμάτων Angry Birds, συμπεριλαμβανομένων χνουδωτών παιχνιδιών και προϊόντων για μωρά. Στα άμεσα, πάντως, σχέδια της εταιρείας είναι εκτός από μία ταινία και η παραγωγή τηλεοπτικών προγραμμάτων.

Η εταιρεία έχει εκφράσει την πρόθεσή της να μπει στο χρηματιστήριο, ωστόσο δεν είχε προσδιορίσει ποτέ το πότε χρονικά. του να πάει κοινό πριν, αλλά ποτέ δεν ήταν σαφής σε ένα χρονικό πλαίσιο. Το πιο πιθανό είναι να επιχειρήσουν να ενταχθούν στην όχι ακόμα δοκιμασμένη κατηγορία των κοινωνικών δικτύων, μαζί με Groupon, Facebook και Zygna, που θα δοκιμάσουν και αυτές την τύχη τους στην χρηματιστηριακή αγορά.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: proho.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου