Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

'Τεράστιο Λάθος' H $12,5 Δισ. Εξαγορά Της Motorola Από Την Google, Σύμφωνα Με Ειδικό Περί Πατεντών

Η προτεινόμενη εξαγορά των $12,5 δισεκατομμυρίων της Motorola Mobility από την Google είναι ένα "τεράστιο λάθος" η οποία θα βοηθήσει ελάχιστα την Google να υπερασπίσει το Android από τα αρπακτικά των πατεντών, όπως ισχυρίζεται ειδικός...
Ο David Martin, ιδρυτής και CEO της συμβουλευτικής εταιρίας πατεντών M-Cam, δήλωσε σε συνέντευξη του στο Bloomberg ότι η Motorola είχε ήδη πουλήσει το μεγαλύτερο μέρος των πιο πολύτιμων πατεντών της. Η Motorola Mobility ήδη κατέχει πάνω από 25.000 πατέντες που έχουν εγκριθεί ή εκκρεμούν, αλλά ο Martin αμφιβάλει ότι θα είναι χρήσιμες στη Google όταν το Android και οι συνεργάτες βρεθούν κάτω από τα πυρά της Apple και της Microsoft.

"Αυτό που αγόρασαν είναι μια αηδία, γιατί στο τέλος η Motorola είχε πουλήσει τα καλά της περουσιακά στοιχεία", δήλωσε ο Martin στο Bloomberg. "Τα παλιά τα χρόνια, η Motorola είχε πουλήσει μερικές από τις MPEG πατέντες στην GE σε μια συμφωνία τιτλοποίησης. Μετά από αυτό, πήραν ένα μάτσο από τις Freescale πατέντες και πούλησαν και αυτές". Συνέχισε, λέγοντας ότι οι πατέντες που είναι ίσως χρήσιμες στη Google έχουν "τεράστια εξάρτηση στο Freescale, και το Freescale έχει κάποια σύνδεση με την Apple". O Martin πιστεύει ότι η Google εξέτασε με μεγάλη προσοχή το παρόν, αλλά δεν έδωσε την ανάλογη προσοχή στο παρελθόν. Για τον λόγο αυτό, ο ειδικός περί των πατεντών πιστεύει ότι η Google "έβαλε τον στόχο" πάνω στην ίδια με τη συμφωνία αυτή, με αποτέλεσμα να είναι πιο πιθανό από ποτέ να αντιμετωπίσει περισσότερες αγωγές.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: dailytech.gr

1 σχόλιο: