Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Microsoft: Διαπραγματευόμαστε Την Αγορά Toυ Yahoo

To Yahoo είναι σε δύσκολη θέση τώρα. Αφότου η Διευθύνουσα σύμβουλος ανακοίνωσε πως απολύθηκε, το Yahoo εξετάζει πως θα παραμείνει στην επιφάνεια στο σημερινό ψηφιακό κλίμα. Η AOL είπε πως ενδιαφέρεται να τους καταπιεί, αλλά τώρα η Microsoft ίσως του κάνει προσφορά εξαγοράς πάλι, για δεύτερη φορά από το 2008.

Η YAhoo είχε απορρίψει παλιότερη προσφορά εξαγοράς από την MIcrosoft για 44,6 δισεκατομμύρια με την γνωστή κατάληξη σήμερα. Αντί για αυτό η MIcrosoft έκανε συμφωνία με το Yahoo να υιοθετήσει ο Bing τις αναζητήσεις του.

Το BusinessInsider ισχυρίζεται πως η microsoft είναι 'σίγουρα' σε διαπραγματεύσεις εξαγοράς του Yahoo. H πλήρης εξαγορά φαίνεται άχρηστη καθώς η Microsoft έχει τον δικό της παρόμοιο ιστότοπο MSN, αλλά φανταστείτε τι μεγάλη αυτοκρατορία θα έμοιαζε. Αυτό θα σήμανε περισσότερες διαφημίσεις, περισσότερη κίνηση, περισσότερος χώρος για το Xbox Live.

H Microsoft ένας παλιός ΄δεινόσαυρος', είναι πίσω στον κόσμο των αναζητήσεων και έχει κατηγορηθεί πως αντιγράφει τους αλγόρθμους του Google και μόλις τώρα μπαίνει στην μάχη των ταμπλετών, με δύο χρόνια καθυστέρηση όταν εμφανιστεί η πρώτη Windows 8 ταμπλέτα σε ένα χρόνο.

Μόνο ο χρόνος θα δείξει αν οι διαπραγματεύσεις οδήγησαν πουθενά. Μια φορά και έναν καιρό, το Yahoo έκανε τα δικά του. Τώρα είναι συνδεδεμένο στο Facebook και το Twitter, κάνει αναζητήσεις με το Bing και άλλα πολλά. Δεν κάνει τα δικά του πλέον. Μια εξαγορά από την Microsoft θα έδινε στο Yahoo περισσότερο δημοσιότητα, κάτι που χρειάζεται απελπισμένα τώρα.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: dailytech.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου