Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Μια Mercedes από το μέλλον (PHOTO)

Η φετινή παρουσία της Mercedes στο Σαλόνι της Φρανκφούρτης σημαδεύτηκε από την F 125, το νέο μοντέλο που αποκαλύπτει ένα μέρος από τα σχέδια της εταιρείας για το μέλλον. Πρόκειται για ένα concept car, αν και η Mercedes προτιμά να χρησιμοποιεί τον όρο "ερευνητικό όχημα".


Η F 125 καίει υδρογόνο, ενώ είναι εξοπλισμένη και μεηλεκτροκινητήρα που συνδέεται με μια μπαταρία κατασκευασμένη από λίθιο και θειάφι. Συνδυάζοντας αυτές τις δύο πηγές ενέργειας, η F 125 έχει την άκρως ικανοποιητική αυτονομία των 1000 χιλιομέτρων. Οι σχεδιαστές της Mercedes άφησαν τη φαντασία τους να καλπάσει κι εξόπλισαν την F 125 με μηχανισμό στεροσκοπικής προβολής πληροφοριών στο εσωτερικό. Φυσικά, όπως κάθε μελλοντολογικό αυτοκίνητο που σέβεται τον εαυτό του, έτσι και η F 125 έχει την ικανότητα να κινείται χωρίς τη συμμετοχή του ανθρώπινου παράγοντα.

Το design θυμίζει μια μεταμοντέρνα έκδοση των παλιών καλών Goldwing, ενώ οι επιδόσεις είναι κάθε άλλο παρά απογοητευτικές: 0-100 σε 4,9 δευτερόλεπτα και τελική 220 χ.α.ω.

Βέβαια, θα χρειαστούν περίπου 15 χρόνια μέχρι να δούμε ένα τέτοιο αυτοκίνητο σε μαζική παραγωγή. Άτιμο μέλλον, είσαι ακόμα μακριά...
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM










ΠΗΓΗ: t3mag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου