Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Artega SE, Ηλεκτρική Βολίδα

Με το Tesla Roadster να φτάνει στο τέλος της διαδρομής του, η αυτοκινητοβιομηχανία αναζητά τον αντικαταστάτη στην κατηγορία των διθέσιων σπορ ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Η Artega, με ευχαρίστηση θα ήθελα να αναλάβει τον ρόλο αυτό με το μοντέλο της, SE.

Το SE είναι μία εξ ολοκλήρου ηλεκτρική έκδοση του υπερ-αυτοκινήτου GT της εταιρείας. Το ηλεκτρικό μοτέρ των 375 ίππων εκτοξεύει το αυτοκίνητο στην διαδικασία του 0 -100 σε 3.9 δευτερόλεπτα, ενώ η μέγιστη ταχύτητα φτάνει τα 203 χλμ/ώρα. Η μέγιστη αυτονομία μπορεί να φτάσει τα 276 χιλιόμετρα, αλλά αν το οδηγήσετε "με περισσότερο ενθουσιασμό" η αυτονομία πέφτει στο πιο ρεαλιστικό νούμερο των 200 χιλιομέτρων.


Το αυτοκίνητο ανακοινώθηκε νωρίτερα φέτος στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης, και τώρα στην Φρανκφούρτη την προηγούμενη εβδομάδα, παρουσιάστηκε σε πληθώρα νέων χρωμάτων, καθώς και ένα μοντέλο με κομμένο φτερό απ΄όπου φαινόταν οι 16 μπαταρίες του οχήματος (12 από τις οποίες είναι στο πίσω μέρος, 4 μπροστά, με κατανομή βάρους 40:60 μπρος-πίσω). Η τιμή του SE αναμένεται να είναι €150,000. Θα τα αξίζει; Θα δούμε.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM


ΠΗΓΗ: dailytech.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου