Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Asus Transformer Prime, GPS, bootloader και άλλα παρατράγουδα

Το Transformer Prime της ASUS, το τέρας για το οποίο έχουμε μιλήσει στο παρελθόν έρχεται με ορισμένα όμως προβλήματα... 

Μπορεί σε θέμα δύναμης να μη μπορεί να το κοντράρει τίποτα ακόμα, βασικά όμως θεματάκια ρίχνουν την καλή εικόνα που έχει σχηματίσει ως τώρα. Ας τα δούμε λίγο αναλυτικά.

Για αρχή έχουμε το θέμα του bootloader. Η συσκευή έρχεται κλειδωμένη από την εταιρία. Πράγμα που σημαίνει ότι όλη η Android κοινότητα που θα ήθελε να παίξει με custom roms, tweaks και τα σχετικά δεν μπορεί να το κάνει. Αυτό προκάλεσε αντιδράσεις και πολλά emails προς την ASUS και ευτυχώς για αυτούς η κατάσταση είχε αίσιο τέλος.

Η εταιρία ανακοίνωσε πως δουλεύει πάνω σε ένα εργαλείο που θα ξεκλειδώνει τον bootloader της συσκευής για όσους το θελήσουν. Φυσικά όμως έτσι θα χάνεται η εγγύηση και υπάρχει και πάντα πιθανότητα για bricking.

Ερχόμαστε τώρα σε ένα άλλο θέμα που σε κάνει να απορείς αν ελέγχουν τις συσκευές πριν τις βγάλουν στην αγορά. Αναφορές μιλάνε για χάλια απόδοση του GPS της συσκευής σε σημείο που ορισμένες φορές να μη δουλεύει καθόλου. Δυστυχώς για πολλούς δεν μιλάμε για ελαττωματική συσκευή αλλά για κακό σχεδιασμό της. Όλη η πλάτη είναι από αλουμίνιο γεγονός που εμποδίζει το σήμα. Μάλιστα μετά τις αναφορές η ASUS παραδέχτηκε το θέμα και έχει αφαιρέσει αναφορές για το GPS από το επίσημο site της! (άσχετα αν η συσκευή το έχει μέσα). Οπότε όσοι θέλετε να χρησιμοποιείτε για GPS το Prime να το ξεχάσετε, πρέπει να πάρετε κάτι άλλο.

Τέλος η συσκευή που έρχεται με Honeycomb 3.2 θα πάρει αναβάθμιση σε ICS από τις 12 του μήνα.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: liveplace.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου