Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

45.000 δοκιμές βρίσκουν το Android 2.3 γρηγορότερο από το iOS 4.3

Όπως δείχνει έρευνα που έγινε στα δύο δημοφιλή λειτουργικά έξυπνων συσκευών , Android και iOS, το Android είναι ως και 52% γρηγορότερο στην πλοήγηση ιστοσελίδων απ' ότι το iOS. Οι δοκιμές έγιναν με το Nexus S το οποίο είχε για λειτουργικό το Android 2.3 και με ένα iPhone 4 το οποίο είχε το iOS 4.3...

Η κάθε συσκευή θα έπρεπε να επισκεφθεί 1000 διαφορετικές ιστοσελίδες ώστε να δοκιμαστεί η εμπειρία του χρήστη και όχι η αντοχές του κάθε browser. Η διαφορά στον χρόνο πλοήγησης σε ιστοσελίδες που είναι φτιαγμένες για έξυπνες συσκευές ήταν μικρή με το Android να έχει μέσο χρόνο φόρτωσης 2,085 δευτερόλεπτα και το iPhone 2,024. Η μεγάλη διαφορά ήταν όταν οι συσκευές έπρεπε να επισκεφθούν νορμάλ ιστοσελίδες όπου το Android είχε μέσο χρόνο φόρτωσης 2,180 δευτερόλεπτα ενώ το iPhone 3,463! 

Εννοείτε πως η Apple αντέδρασε και εξέδωσε αμέσως δημοσίευμα όπου κατακρίνει τα ευρήματα της έρευνας. Η Apple υποστηρίζει πως οι δοκιμές έγιναν με λάθος τρόπο και γιαυτό είναι άκυρες. Η ίδια λέει πως οι δοκιμές δεν έγιναν με τον κανονικό browser της τον Safari, αντιθέτως δημιούργησαν μια εφαρμογή (app) οπού χρησιμοποιεί κομμάτια της μηχανής του για να εμφανίσουν τις σελίδες. Αυτό αφήνει απ' έξω όλες της βελτιστοποιήσεις επιδόσεων του browser της..

Οκ ίσως να έχει κάποιο δίκιο η Apple αλλά μας δημιουργεί ένα μικρό ερώτημα.. Γιατί αφήνει έξω από την μηχανή της όλες τις βελτιστοποιήσεις ταχύτητας; Μειώνει με αυτό τον τρόπο όποιον προγραμματιστή επιλέξει δημιουργήσει έναν διαφορετικό browser για το iPhone η απλά να χρησιμοποιήσει κομμάτια του σε κάποια εφαρμογή; Την ίδια ακριβώς δοκιμασία πέρασε και το Android και μόνο ένα μέρος του χρησιμοποιήθηκε από την εφαρμογή χωρίς να έχει απώλειες ταχύτητας.. 

Πας να κλείσεις τρύπες και ανοίγεις άλλες Κα Apple;; 
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου