Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Επανήλθε η λειτουργεία του WhatsApp στη Βραζιλία

Καλά νέα για τους βραζιλιάνους φαν του WhatsApp. Δικαστής ήρε την απαγόρευση λειτουργίας της υπηρεσίας και διέταξε την άμεση επαναλειτουργία της... 

Σύμφωνα λοιπόν με το bbc.co.uk o δικαστής Judge Xavier de Souza ήρε την απόφαση που είχε παρθεί χθες από άλλο δικαστή λέγοντας πως "δεν είναι σωστό να επηρεαστούν εκατομμύρια χρήστες από μια τέτοια απόφαση". 

Βραζιλιάνοι πολίτες διαμαρτυρήθηκαν έντονα στα κοινωνικά δίκτυα για το κλείσιμο του WhatsApp, μια υπηρεσία αποστολής μηνυμάτων εξαιρετικά δημοφιλή στη χώρα με πάνω από 93 εκατομμύρια χρήστες, σχεδόν το 93% του πληθυσμού. Κάτι τέτοιο ήταν αναμενόμενο βέβαια αν αναλογιστεί κάποιος ότι η φτώχεια στην Βραζιλία χτυπάει κόκκινο και την ίδια στιγμή οι εταιρείες τηλεποικινωνιών χρεώνουν  μια περιουσία στα συμβόλαια τους.. 

Τα αίτια που διατάχθηκε η διακοπή της υπηρεσίας δεν έγιναν γνωστά παρά μόνο πως η υπηρεσία δεν δέχθηκε να δώσει στοιχεία για κάποιους που ανέβασαν φωτογραφίες ανηλίκων. 

Ο Mark Zuckerberg έγραψε στο Facebook πως "Σε μια προσπάθεια της εταιρείας να προστατεύσει τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών της είναι ανήκουστο να παρθεί μια τέτοια απόφαση, από έναν μόνο δικαστή και με αυτό τον τρόπο να τιμωρηθούν εκατομμύρια χρήστες."
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM
ΠΗΓΗ: bbc.co.uk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου