Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

TorChat: Ανώνυμο και ασφαλές chat στο ίντερνετ

Το TOR είναι ένα πρόγραμμα που προσφέρει ανωνυμία στους χρήστες του ίντερνετ. Το TOR λειτουργεί ως εξής: Υπάρχει ένα δίκτυο το λεγόμενο TOR Network το οποίο αποτελείτε από διάφορους σέρβερς (nodes) σκόρπιους στην υφήλιο.

Οι χρήστες συνδέονται στο δίκτυο αυτό και μεταφέρει τα πακέτα τους απο node σε node μέχρι να φτάσει στον τελικό προορισμό. Μέχρι αυτη τη στιγμή το tor ήταν περιορισμένο στους browser του κάθε χρήστη και άρα μπορούσε να προσφέρει ανωνυμία μόνο σε όσους σερφάραν το web...

Τι γίνεται όμως γι' αυτούς που θέλουν ανωνυμία στις συζητήσεις τους ή στην αποστολή αρχείων;
Το κενό αυτό ήρθε να καλύψει το TorChat. Το TorChat είναι μια εφαρμογή που σχεδιάστηκε να δουλεύει πάνω στο δίκτυο του TOR και δεν κάνει τίποτε άλλο από το να δίνει την δυνατότητα να μπορεί ο χρήστης να συνομιλήσει με κάποιον άλλο χρήστη ανώνυμα.
Η Εφαρμογή αυτή δεν είναι πλούσια σε δυνατότητες και επεκτάσεις και αυτό ίσως είναι το ατού της. Είναι εύκολη στην χρήση της και δεν χρειάζεται ο χρήστης να έχει γνώσεις χρήσης υπολογιστή.

Εκτός των άλλων η λίστα με τις επαφές του χρήστη αποθηκεύονται ως απλό κείμενο με αποτέλεσμα ο χρήστης να μπορεί να προσθέσει στην λίστα τον ίδιο του τον εαυτό. Έτσι μπορεί να φτιάξει ένα zip αρχείο
και να το ανεβάσει σε ένα site, να το κατεβάσει ο ενδιαφερόμενος συνομιλιτής του και αφου το ξεζιπάρει το μόνο που θα χρειαστεί είναι να κάνει διπλό κλικ στο TorChat.exe για να μιλήσετε ανώνυμα..

Μπορεί να τρέξει σε Windows και Linux και το μέγεθος της εφαρμογής δεν ξεπερνάει τα 3MB

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου