Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Google: Έρχεται το Android 6.1 τον Ιούνιο;

Μετά την κυκλοφορία του Android 6.0 Marshmallow μέσα στο 2015, οι πρώτες φήμες άρχισαν να εμφανίζονται στο διαδίκτυο για τα πλάνα της Google μέσα στο 2016. Έτσι, πέρα από τις φημολογούμενες Nexus συσκευές που αναμένεται να έρθουν στην αγορά, θα πρέπει να περιμένουμε και το Android 6.1. Οι τελευταίες φήμες μάλιστα αναφέρουν το πιθανό παράθυρο κυκλοφορίας αλλά και μερικά από τα νέα χαρακτηριστικά που θα προστεθούν.


Οι πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει μπορεί να μην είναι επιβεβαιωμένες αλλά ταιριάζουν με προηγούμενες αναφορές. Ξεκινώντας, εντοπίζονται αναφορές ότι η Google θα βελτιώσει ακόμη περισσότερο το νέο σύστημα δικαιωμάτων που έχει εισάγει στο Android 6.0, καθώς υπάρχουν υποψίες ότι μερικές εφαρμογές έχουν τη δυνατότητα να «ξεγελάσουν» τους χρήστες και να συμφωνήσουν στην παροχή δικαιωμάτων που δε θέλουν.

Όσο για την πιθανή ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας έκδοσης του Android, αυτή τοποθετείται για μέσα στον Ιούνιο του 2016, κάτι που ταιριάζει με μερικά σχόλια της ομάδας του Google Pixel στο reddit. Επιπροσθέτως, αναφέρεται ότι η δυνατότητα split screen λειτουργίας θα είναι διαθέσιμη στο Android 6.1, κάτι που επίσης επιβεβαιώνεται από την ομάδα του Pixel.

Η ονομασία της αναβαθμισμένης έκδοσης φημολογείται ότι θα μείνει ίδια με την προηγούμενη, παρότι η ομάδα του Pixel υποστηρίζει ότι η λειτουργία split screen θα ενσωματωθεί στο Android N, δηλαδή σε «φρέσκια» έκδοση του λειτουργικού.

Όπως και να έχουν τα πράγματα, δεν θα μας κάνει εντύπωση αν δούμε μια αναβάθμιση στο Android κατά τη διάρκεια του Google I/O τον ερχόμενο Ιούνιο.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM
ΠΗΓΗ: techingreek.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου