Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Πόσο θα στοιχίζουν τα Windows 8 tablets;

Αν και απέχουμε ακόμα αρκετούς μήνες μέχρι την κυκλοφορία των πρώτων tablets με Windows 8, έχει ήδη δημιουργηθεί ένα θέμα σχετκά με τιςτιμές των επερχόμενων προϊόντων. Το αν είναι υπαρκτό ζήτημα ή υπερβολές της στιγμής θα το δούμε στην πορεία.

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι τα Windows tablets θα ξεκινούν από τα600 δολάρια. Γιατί αυτή η διαφορά σε σχέση με τα Android tablets; Ο λόγος είναι προφανής: το Android διατίθεται δωρεάν από τη Google, σε αντίθεση με τα Windows της Microsoft που διατίθενται επί πληρωμή. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι η Microsoft δε σκοπεύει να μειώσει το περιθώριο κέρδους της, ενώ παρόμοια τακτική φέρεται να ακολουθεί και η Intel, η οποία θα παρέχει το hardware για τα x86 tablets.

Από αυτή την άποψη, λοιπόν, τα Windows 8 φαίνεται να μπαίνουν στη μάχη των tablets με το μειονέκτημα της υψηλής τιμής. Βέβαια, είναι ακόμα πολύ νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα, ωστόσο είναι αδιαμφισβήτητο το γεγονός ότι το Android είναι δωρεάν, ενώ τα Windows όχι. Αναμένουμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: e-pcmag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου