Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Google, Υπάλληλοι της “βανδάλισαν” το πασίγνωστο OpenStreetMap project (VIDEO)

Ένα από τα πιο γνωστά online project, που ακούει στο όνομα OpenStreetMap κατηγόρησε την Google ότι επηρέασε τον χάρτη ώστε να δίνει λάθος πληροφορίες. Φυσικά η αντίδραση της Google ήταν άμεση. Δείτε την εξέλιξη της ιστορίας...

Για όσους δεν γνωρίζουν, το OpenStreetMap.org είναι μία σελίδα στην οποία μπορείτε να βρείτε έναν επεξεργάσιμο χάρτη ολόκληρου του κόσμου. Σε αυτόν μπορείτε να προβάλετε, να επεξεργαστείτε και να χρησιμοποιήσετε τα γεωγραφικά δεδομένα σε διάφορα σημεία της Γης.

Το Blog λοιπόν του συγκεκριμένου project ανέφερε ότι κάποιοι με IP οι οποίες ανήκουν στην Google έκαναν edit το χάρτη ώστε να δίνει κάποιες λάθος πληροφορίες, όπως πχ λάθος διευθύνσεις δρόμων κ.α. Επιπλέον το blog αναφέρει ότι οι “ταραξίες” κατάφεραν να προξενήσουν προβλήματα σε δρόμους της Αμερικής και του Λονδίνου μέχρι να ανιχνευθούν.

Φυσικά η αντίδραση της Google ήταν άμεση. Πιο συγκεκριμένα, η πασίγνωστη εταιρία δήλωσε ότι οι δύο αυτοί άνθρωποι που αναμείχθηκαν στο συγκεκριμένο γεγονός, έδρασαν με δική τους πρωτοβουλία και ότι η ίδια δεν είχε καμία απολύτως ανάμειξη. Επιπλέον ξεκαθάρισε ότι τα άτομα αυτά δεν δουλεύουν πλέον στην εταιρία.

Θα είναι αρκετό αυτό ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα; Για να δούμε.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM


ΠΗΓΗ: goodbyte.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου