Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Τα Win8 tablets με Intel cpu θα κοστίζουν ακριβότερα αλλά ίσως τα προτιμήσεις

Η Microsoft έρχεται δυναμικά στην αγορά των tablets (όχι, τα Windows 7 tablets δεν τα μετράμε..) με τα Windows 8 και το Metro UI τους και θέλει να χτυπήσει τόσο το Android όσο και το iPad με το iOS. Τα tablets αυτά θα βασίζονται τόσο σε επεξεργαστές της Intel όσο και σε ARM με τους πρώτους να κοστίζουν παραπάνω.

Και αυτό γιατί ούτε η Microsoft ούτε η Intel φαίνονται να θέλουν να κόψουν λίγο τις τιμές ώστε να βοηθήσουν τους κατασκευαστές στο να δημιουργηθεί κάποιο φθηνότερο μοντέλο. Έτσι πολύ εύκολα θα μπορούν τα νέα Intel based tablets να ξεκινούν από τα 600$ και να πηγαίνουν προς τα πάνω.

Μικρό το κακό θα μας πείτε, καθώς θα μπορέσετε να πάρετε λογικά κάτι φθηνότερο με επεξεργαστές ARM. Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα. Κατά πάσα πιθανότητα δε θα μπορέσετε να κάνετε dual boot στο tablet σας. Αυτό αναφέρει σύμφωνα με το Computer World η Microsoft η οποία με μια μέθοδο που ακούει στο όνομα Secure Boot θέλει να κρατήσει τα πράγματα κλειδωμένα. 

Γιατί ωραία και φρέσκα τα Windows 8 αλλά δε θα σας πείραζε να μπορείτε να φορτώσετε κάποια έκδοση του Android πάνω, ή και κάποια διανομή Linux, έτσι;

Τι θα προτιμούσατε λοιπόν; Φθηνότερα και only Windows 8 tablets; Ή λίγο ακριβότερα και με κάποια πιθανότητα για dual boot; (γιατί δεν είναι σίγουρο ότι θα γίνει).
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: liveplace.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου