Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

SiriProxy: τώρα ελέγχει το σπίτι σας! (VIDEO)

Εδώ και λίγες μέρες έχει σπάσει ο κώδικας σύνδεσης του προγράμματος Siri, με τους servers της Apple. Το Siri είναι ένα σύστημα φωνητικού ελέγχου, με το οποίο το iPhone 4S μπορεί να αναγνωρίσει τις εντολές του χρήστη μέσω φυσικής ομιλίας και να του απαντήσει ανάλογα με ψηφιακά συντεθιμένη φωνή.

Τελευταίο δείγμα των εκπληκτικών δυνατοτήτων που διανοίγει το SiriProxy, το εργαλείο ακριβώς που σπάει τον κώδικα και επιτρέπει τη χρήση του Siri από third-party apps, είναι και αυτό που βλέπετε στο βίντεο: το iPhone 4S επιτρέπει, μέσω του Siri, τον έλεγχο του θερμοστάτη, του φωτισμού, αλλά και κάθε συσκευής που έχει αυτοματοποιηθεί μέσω του συστήματος ioBridge. Αυτό το σύστημα συγκαταλλέγεται στην οικογένεια συστημάτων αυτοματισμού οικίας X10, που είναι το πλέον διαδεδομένο βιομηχανικό στάνταρ για συσκευές τέτοιου τύπου.

Ο χρήστης μπορεί με φυσική ομιλία να πει στο κινητό του ότι κρυώνει και το Siri αναλαμβάνει να αυξήσει τη θερμοκρασία. Μέσω του custom κώδικα, μπορεί να γράψει κανείς scripts που να κάνουν μια σειρά αλλεπάλληλων ενεργειών. Για παράδειγμα, μπορεί κανείς να πει στο Siri να σβήσει μόνο τα φώτα των δωματίων, ή μόνο της βεράντας, ή όλα τα εξωτερικά φώτα, ή να αυξομειώσει την έντασή τους, αν έχει τοποθετηθεί ροοστάτης.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM


ΠΗΓΗ: techout.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου