Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Πως να κάνετε το 4ψήφιο PIN του iPhone ασφαλέστερο

Πολλοί απο εσάς θα χρησιμοποιείτε ένα iPhone για κύριο τηλέφωνό σας. Αρκετοί, θέλετε να προστατέψετε τα προσωπικά σας δεδομένα κλειδώνοντας το με έναν τετραψήφιο κωδικό.

Ένας τετραψήφιο κωδικός είναι γενικά αρκετά ασφαλής, αλλα στα smartphones γίνεται λιγότερο αποδοτικός λόγω των…αποτυπωμάτων που αφήνουν τα δάχτυλα μας πάνω στην οθόνη. Σε μία απόλυτα καθαρή οθόνη, εάν πληκτρολογήσουμε τον κωδικό και μετά δούμε υπο γωνία την οθόνη θα μπορέσουμε να δούμε σε ποιό σημείο την ακουμπήσαμε.

Άρα, ο πιθανός κλέφτης/περιέργος τυπος που θέλει να ψάξει το κινητό σας, μπορεί να δεί ποιά νούμερα πατήσατε. Δεν ξέρει όμως την σειρά, αλλά για να βρεί το σωστό συνδιασμό έχει 24 προσπάθειες, όσοι και οι πιθανοί συνδιασμοί.

Δεδομένο ότι στις 10 προσπάθειες το κινητό κλειδώνει, με μία διαίρεση βλέπουμε ότι ο άγνωστος έχει 41% πιθανότητα να ξεκλειδώσει το τηλεφώνό σας. Αρκετά μεγάλη θα έλεγε κανείς. Υπάρχει όμως ένας καλός τρόπος για να μειώσετε αυτή την πιθανότητα στο 27% χωρίς πολύ προσπάθεια.

Ποιός είναι αυτός; Να πατήσετε κάποιο νούμερο 2 φορές. Αυτό οδηγεί τον εισβολέα σε περιπτώσεις. Είτε να θεωρήσει ότι ο κωδικός αποτελείται απο 4 μοναδικά ψηφία και το αποτύπωμα απο κάποιος δεν φάνηκε στην οθόνη, είτε ότι έχει πατήσει ένα νούμερο 3 φορές και μία φορά κάποιο άλλο. Εάν επιλέξει το δεύτερο θα πρέπει να κάνει 36 δοκιμές για να βρεί το σωστό κωδικό, γεγονός που του δίνει 27% πιθανότητα να ανοίξει το κινητό σας.

Θα μου πείτε, η διαφορά είναι λίγη άλλα όσο περισσότερη ασφάλεια υπάρχει, τόσο το καλύτερο. Εάν δεν είστε ακόμα ικανοποιημένοι, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν κωδικό απο το κανονικό πληκτρολόγιο, αλλά μάλλον είναι λίγο υπερβολικό. Εάν σας ενδιαφέρει η μαθηματική πλευρά του θέματός αυτό το link είναι για εσας! Have Fun!
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: goodbyte.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου