Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Nintendo: Πωλήσεις 4 εκατ. 3DS και 4,5 Wii στις ΗΠΑ το περασμένο έτος

Η Nintendo κατάφερε να πουλήσει ούτε λίγο, ούτε πολύ κάπου στις τέσσερα εκατομμύρια κονσόλες 3DS στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, καθώς και την καταγραφή νέων ρεκόρ σε τρεις τίτλους, Zelda, Super Mario Land 3D και Mario Kart 7. 

Το ορόσημο αυτό, το οποίο σημαίνει ότι τελικά το 3DS κατάφερε να πουληθεί γρηγορότερα από ότι το Wii κατά το πρώτο εννεάμηνο κυκλοφορίας του, φέρνει την φορητή κονσόλα να τερματίζει δεύτερη πίσω από το Wii, το οποίο είδε πωλήσεις 4,5 εκατομμυρίων μονάδων.

Εν τω μεταξύ το DS της Nintendo συνεχίζει να πουλάει, με περισσότερες από 3,4 εκατ. μονάδες να αγοράζονται στις ΗΠΑ το 2011. Συνολικά το Wii, έχει δει να πωλούνται 39 εκατομμύρια, ενώ η φορητή κονσόλα DS, να έχει φτάσει αισίως τα 51 εκατομμύρια.

Η διαδρομή του Nintendo 3DS από την άλλη, θα μπορούσαμε να πούμε ότι δεν ήταν και από τις πλέον ομαλές. Η εταιρεία είχε ανακοινώσει μία αισθητή μείωση των πωλήσεων, παρά το πολλά υποσχόμενο λανσάρισμά της, που την οδήγησε να προχωρήσει σε μείωση της τιμής της συσκευής κάτι που σε συνδυασμό με μία απολογητική επιστολή του προέδρου της Nintendo, εκτόξευσε τελικά της πωλήσεις κατά 260%.

Τώρα η εταιρεία υπόσχεται μία δυναμική χρονιά με πολλές εφαρμογές και υπηρεσίες τόσο από την ίδια όσο και από τρίτους, καθώς έχουν ακουστεί φήμες μέχρι και δημιουργία ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο, που θα εξυπηρετεί και το επερχόμενο Wii U φυσικά.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: proho.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου