Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Οι Anonymous εκθέτουν στοιχεία για νεο-Ναζί στο νέο «Nazi-Leaks» site τους

Οι χακτιβίστες Anonymous της Γερμανίας επανήλθαν δριμύτεροι εναντίον των νεο-Ναζί με τη νέα χρονιά. Η προσπάθειά τους ξεκίνησε πέρυσι στις αρχές του περασμένου έτους, με το παρατσούκλι «Operation Blitzkrieg» ή #OpBlitzkrieg. 

Η σταυροφορία των Anonymous ενάντια στην μισαλλοδοξία και το μίσος έχει λάβει κυρίως τη μορφή μιας ιστοσελίδας, παρόμοιας με το WikiLeaks, και εκθέτει πληροφορίες σχετικά με τους υποτιθέμενους νεοναζί.

Η ιστοσελίδα ονομάζεται nazi-leaks.net, και περιλαμβάνει μια σειρά από ονόματα, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αριθμούς τηλεφώνου των ανθρώπων που έχουν προχωρήσει σε δωρεές στο ακροδεξιό Εθνικό Δημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (NDP), ψωνίσει σε ακροδεξιές ιστοσελίδες όπως την Thor Steiner ή που γράφτηκαν συνδρομητές στην εφημερίδα Junge Freiheit. Η ομάδα όμως υπήρξε και αρκετά δραστήρια την προηγούμενη βδομάδα, μιας και προχώρησε στην απενεργοποίηση ενός αρκετά μεγάλου αριθμού ιστοσελίδων συνδεδεμένων με το NDP.

Ο κατάλογος των Νεοναζί δεν αφορούσε μόνο τη Γερμανία. Προφανώς υπήρχαν ονόματα και στοιχεία για φανατικούς από πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων του Ηνωμένου Βασιλείου, του Καναδά, της Ιταλίας και της Βραζιλίας, σύμφωνα με το MSNBC. Υπήρχαν και αναφορές για την Αμερική, με μία λίστα εξτρεμιστικών ομάδων όπως οι Ohio White Pride, Imperial Klans of America, Blood and Honour και το American Nazi Party.

Η Deutsche Welle τονίζει ότι οι εν λόγω επιθέσεις αντιμετωπίζονται με επιφυλακτικότητα στην Γερμανία, την οποία ως γνωστόν χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα προστατευτική απέναντι στη διαφύλαξη των προσωπικών δεδομένων. Προφανώς όσοι διατηρούν μία επικριτική στάση, μπορεί ναι μεν να συμφωνούν με την απομάκρυνση των απολυταρχικών στοιχείων από το διαδίκτυο, ωστόσο διαφωνούν με την δημοσιοποίηση των προσωπικών στοιχείων δίχως την σχετική έγκριση.

Η ιστοσελίδα Nazi Leaks, έχει όμως δεχθεί και κριτική και από άλλους «ανώνυμους» συναδέλφους τους, οι οποίοι πιστεύουν ότι το πρόβλημα των Ναζί, πρέπει να αντιμετωπίζεται με «γελοιοποίηση και μόρφωση» και όχι με την καταστροφή υπολήψεων.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM


ΠΗΓΗ: proho.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου