Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Ανακοινώθηκε Το PCI Express 4.0 Με Ταχύτητες 2GB/S

Η επόμενη έκδοση του PCI Express ανακοινώθηκε χθες και υπόσχεται μεταφορά δεδομένων με ταχύτητες 2GB/s σε κάθε δίαυλο, διπλάσια από το τωρινό ρυθμό μετάδοσης του PCIe 3.0.

Η ομάδα εργασίας του PCI διάλεξε με προσοχή την ταχύτητα για να εξασφαλίσει συμβατότητα με τις προηγούμενες εκδόσεις (και κατά επέκταση με όλες τις κάρτες που υπάρχουν για την 3.0) και για να διατηρήσει το κόστος χαμηλό ώστε να έχει ευρεία αποδοχή. Οι νέες προδιαγραφές επιτρέπουν υψηλότερες επιδόσεις με χαμηλότερη κατανάλωση, μειώνοντας τους απαιτούμενους διαύλους για μεταφορές υψηλής ταχύτητας.

Είναι εξάλλου ασυνήθιστο για κάρτες γραφικών να χρησιμοποιούν και τους 16 διαύλους PCIe. Το ΕΕ Times αναφέρει ότι το PCIe 4.0 αναμένεται να είναι η τελευταία έκδοση PCI που χρησιμοποιεί χαλκό, η επόμενη θα είναι με οπτικές συνδέσεις. Υπάρχει πολλή δουλειά ακόμα να γίνει πριν κυκλοφορήσουν τα πρώτα motherboard με το νέο στάνταρντ, κάπου ανάμεσα στο 2014 και 2015. Μέχρι τότε θα εκμεταλλευτούν την ταχύτατα που προσφέρει ο δίαυλος Thunderbolt. 
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: dailytech.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου