Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Asus Transformer Prime, Τα πρώτα Benchmark καταφτάνουν..

Καθώς τα μεγαλύτερα τεχνολογικά site του χώρου πιάνουν στα χέρια τους το νέο tablet της Asus, το Transformer Prime, εκτός απο τα review, έρχονται στην δημοσιότητα τα πρώτα Benchmarks, τα οποία μας δίνουν μια γεύση της δύναμης του Tegra 3.

Όπως φαντάζεστε, ο Tegra 3 δεν αστειέυται. Με 4 κύριους και έναν βοηθητικό επεξεργαστή, είναι σε θέση να τρέξει τα πάντα με άνεση και φυσικά έχει βάλει στόχο τον θρόνο στον οποίο κάθεται το iPad 2. Τα καταφέρνει άραγε; Ας δούμε τα αποτελέσματα των Benchmark, έχοντας υπόψην ότι αυτά δεν είναι optimized για τετραπύρηνες συσκεύες.

Web Browsing

Για την μέτρηση των αποτεσμάτων χρησιμοποιήθηκαν 2 προγράμματα, το SunSpider Javascript Benchmark και το Rightware BrowserMark. Το πρώτο επικεντρώνεται στην απόδοση Java περιεχομένου και μόνο, ενώ το δεύτερο είναι ένας εξομοιωτής Browsing, οπότε τεστάρει τα πάντα! Όπως βλέπετε και παρακάτω οι δύο συσκευές έχουν πολύ κοντινές επιδόσεις, με το tablet της Asus να είναι λίγο μπροστά.



Γραφικά

Στον τομέα των γραφικών τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Μπορεί το Transformer Prime να έχει 4 πυρήνες, αλλα η GPU του iPad είναι απο τις καλύτερες που κυκλοφορούν. Χρησιμοποιήθηκε το GLBenchmark και έγιναν 2 τέστ. Το πρώτο τεστάρει πόσα πίξελ μπορεί να επεξεργαστεί και να αποθηκεύσει στη μνήμη σε ένα δευτερόλπετο(Textur Fillrate), ενώ το δεύτερο, μετράει πόσα FPS αποδίδει σε ένα 3D Video. Εδώ, στο πρώτο τέστ το iPad 2 βγαίνει νικητής και μάλιστα με μεγάλη διαφορά, ενώ στο δεύτερο οι ρόλοι αντιστρέφονται με το tablet της Asus να τερματίζει πρώτο.



Το Asus Transformer Prime δικαιώνει όσους το περιμέναν με αγωνία, καθώς φαίνεται να είναι καλύτερο απο οποιοδήποτε άλλο. Χάνει μόνο σε ένα απο 4 τεστ, αλλά το συγκεκριμένο είναι καθαρά θεωρητικό. Επίσης θυμηθείτε πως τα τεστ είναι σχεδιασμένα για να εκμεταλλεύονται διπύρηνους επεγεργαστές, οπότε όταν ξαναγραφτούν για να υποστηρίζουν και τετραπύρηνες συσκευές η διαφορά ενδέχεται να μεγαλώσει! Όπως φαίνεται και στην παρακάτω εικόνα οι 2 απο τους 4 επεξεργαστές λειτουργούν στο 5-10%.


Η Asus και η Google φαίνεται να κέρδισαν αυτή την μάχη του Hardware, αλλά ο μεγάλος του αντίπαλος η Apple διαθέτει ένα τεράστιο όπλο, που δεν είναι άλλο απο το AppStore. Ο μέσος χρήστης αδιαφορεί για τους υψηλούς χρονισμούς και τους βοηθητικούς πυρήνες. Θέλει η συσκευή του να μην κολλάει και πλήθος εφαρμογών για να μπορεί να την αξιοποιήσει στο έπακρο. Και το AppStore διαθέτει παραπάνω απο αρκετές..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου