Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Έτοιμο το Google+ badge

H Google ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι εταιρείες και εκδότες μπορούν πλέον να απολαμβάνουν τα θετικά του Google+ badge, ενός δείκτη του πόσα άτομα ακολουθούν μια σελίδα.

Το νέο χαρακτηριστικό της υπηρεσίας εμφανίστηκε χωρίς ντόρο, ως μέρος του launch των Google+ Pages για επιχειρήσεις τη Δευτέρα.

Για το λόγι αυτό, οι περισσότεροι χρήστες και προγραμματιστές ιστοσελίδων μπορεί να μην το πρόσεξαν, αναφέρει η εταιρεία.

Σε αντίθεση με το Facebook, που σας επιτρέπει να δείτε ποιοι από τους φίλους σας έχουν κάνει “Like” σε μια συγκεκριμένη σελίδα, το Google+ badge προβάλλει εικονίδια των ανθρώπων που πρόσφατα επέλεξαν “+1” για το site, προτείνοντάς το στους φίλους τους. Επιπρόσθετα τα badges δίνουν την επιλογή να προσθέσετε ένα site στους κύκλους σας, όπως και να δείτε πόσοι συνολικάέχουν δώσει τις θετικές κριτικές τους σε αυτό.

Το badge βοηθάει στο να αυξήσετε το κοινό σας στο Google+ και δείχνει περισσότερες προτάσεις στο search, αφήνοντας στους χρήστες να σας προσθέσουν στους κύκλους τους ή να σας δώσουν “+1”, όλα αυτά χωρίς να φύγουν από το site σας”, έγραψε ο Todd Volkert.

Για να έχετε πρόσβαση σε αυτά, πρέπει να εγγραφείτε στο Google Platform Preview. Εκεί θα βρείτε όλο το νεότερο υλικό του Google+, πριν αυτό γίνει διαθέσιμο στο ευρύ κοινό. Οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν δικαιούνται επίσης την υπηρεσία Google+ Direct Connect, η οποία επιτρέπει αναζητήσεις τύπου “+Dell” να μεταφέρουν τους χρήστες απευθείας στην Google+ σελίδα της Dell.


Τα νέα badges είναι διαφορετικά από τα Google News Badges, που η Google λανσάρισε τον περασμένο Ιούλιο. Αυτά badges ανταμείβουν τους χρήστες που διαβάζουν Google News από διάφορα θέματα, ανεβάζοντας την ταξινόμησή τους και δίνοντάς τους την ευκαιρία να περηφανεύονται για αυτήν.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: e-pcmag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου