Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Και νέες φήμες για μικρότερο iPad

Οι φήμες για iPad με μικρότερη οθόνη επιστρέφουν κι αυτή τη φορά φέρνουν μαζί τους και το πρώτο χρονοδιάγραμμα. Το ρεπορτάζ, λοιπόν, λέει ότι η Apple θα παρουσιάσει το "κανονικό" iPad 3 το Μάρτιο και το προσεχές καλοκαίρι θα κάνει τα αποκαλυπτήρια ενός νέου μοντέλου με οθόνη 7,85 ιντσών.

Έχει νόημα μια τέτοια κίνηση; Ναι, αν λάβουμε υπ' όψιν τα νέα δεδομένα που δημιουργεί το 7-ιντσο Kindle Fireτου Amazon που αναμένεται να πουλήσει πολλά κομμάτια αυτά τα Χριστούγεννα. Όπως και να το κάνουμε, όταν έχεις μόνο δύο μοντέλα, ένα στις 9,7ίντσες (iPad) κι ένας στις 3,5 (iPhone), υπάρχει ένα μεγάλο κενό ανάμεσά τους.

Από την άλλη, βέβαια, η Apple υπό την ηγεσία του Steve Jobs δεν ήθελε ούτε καν να ακούει για 7-ιντσο tablet. Ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι ο θάνατος του Jobs αλλάζει τα δεδομένα και η Apple παρουσιάζει τελικά ένα tablet στις 7,85 ίντσες, υπάρχει το μέγα θέμα του κόστους. Τα 200 δολάρια του Kindle Fire είναι αχτύπητα και η Apple θα πρέπει να παρουσιάσει κάτι κοντά σε αυτή την τιμή, κόβοντας προφανώς πολλά από το hardware. Για να μη μιλήσουμε καν για το fragmentation που θα πλήξει τις εφαρμογές που ήδη υπάρχουν στο App Store.

Με άλλα λόγια, ίσως η Apple να είναι "παγιδευμένη" πλέον στα μεγέθη οθόνης που ήδη έχει. Όχι ότι αυτό είναι πρόβλημα, βέβαια. Τόσο το iPhone, όσο και το iPad έχουν κυρίαρχο ρόλο στην αγορά.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: t3mag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου