Τον Σεπτέμβριο του 2007, η Universal Music Group (UMG) κατέθεσε αγωγή κατά της κοινής χρήσης βίντεο ιστοσελίδαw, Veoh, για την φιλοξενία βίντεο τα οποία περιείχαν μουσική η οποία ανήκει στην εταιρεία.
Στη μήνυση οφείλεται κατά ένα μέρος η υποβολή αίτησης για πτώχευση της Veoh, καθώς και η πώληση των περιουσιακών της στοιχείων σε άλλη εταιρεία. Τελικά όμως, η Universal έχασε τόσο στο αρχικό δικαστήριο, όσο και στην έφεση και όλα αυτά χάρη στο Digital Millennium Copyright Act. Αν και το DMCΑ θεωρείται συχνά ως ένα μέσο καταπίεσης, διαθέτει και ορισμένες «δικλείδες ασφαλείας» που σκοπό έχουν την προστασία ιστοσελίδων στις οποίες είναι πιθανό να μεταφορτωθεί περιεχόμενο που παραβιάζει τα πνευματικά δικαιώματα, από κάποιον χρήστη. Βέβαια όλα αυτά είναι πολύ πιθανό να αλλάξουν εάν εφαρμοστεί το SOPΑ, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
Σύμφωνα με το δικαστήριο της Καλιφόρνια, οι ιστοσελίδες όπως το Veoh που επιτρέπουν την μεταφόρτωση περιεχομένου από χρήστες, για το μοναδικό που είναι υπεύθυνες είναι η αφαίρεση του υλικού όταν ειδοποιηθούν ότι εμπίπτει σε παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων. Από τη στιγμή που ο host συμμορφώνεται και αφαιρεί το οποιοδήποτε τέτοιου είδους υλικό, τότε προστατεύεται από τον DMCΑ.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM
ΠΗΓΗ: proho.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου