Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Sensory: ο ανταγωνιστής του Siri (VIDEO)

Το Siri, software που χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό αναγνώρισης ομιλίας και τεχνητής νοημοσύνης, αποτελεί την καινοτομία τουiPhone 4S. Εντούτοις, υπάρχει ένα ανταγωνιστικό προϊόν από την εταιρεία Sensoryπου μπορεί να επισκιάσει το Siri.

Αν και το όνομα του προϊόντος, Trulyhandsfree Voice Control 2.0, δεν είναι και τόσο εύηχο όπως το Siri, κατορθώνει κάτι στο οποίο τα περισσότερα προγράμματα αναγνώρισης ομιλίας αποτυγχάνουν μέχρι στιγμής: αναγνώριση φωνής σε περιβάλλον με θόρυβο.

Όπως αναφέρει και ο Michael Morgan, αναλυτής της ABI Research:"Είναι εντυπωσιακό. Χρησιμοποιούν κάποιου είδους μαγεία ώστε να μπορείτε να έχετε το τηλέφωνό σας στην τσέπη σας σε θορυβώδη περιβάλλοντα και να επιχειρείτε ανεμπόδιστα φωνητικές εντολές."

"Ακόμα καλύτερα, το software αυτό είναι πάντοτε ενεργοποιημένο. Δεν χρειάζεται να πατάτε κάθε φορά ένα κουμπί για να το ενεργοποιείτε, όπως κάνετε με το Siri".

Υπό φυσιολογικές συνθήκες μια μονίμως ενεργοποιημένη εφαρμογή αναγνώρισης φωνής σημαίνει προβλήματα, μιας και το software δεν μπορεί να καταλάβει πότε μιλάτε σε αυτό ή σε κάποιον άλλο. Το software τηςSensory φαίνεται πως αντιμετωπίζει δραστικά το πρόβλημα αυτό με τη δυνατότητα αναγνώρισης ακριβείας των εντολών, ακόμα και στην περίπτωση εντολών εν μέσω θορύβου και σε απόσταση 6 μέτρων από το τηλέφωνό σας.

Φυσικά, μπορείτε να κάνετε πολλά περισσότερα με το Siri απ\' ό,τι με τιsoftware της Sensory, το οποίο επί του παρόντος απευθύνεται σε Androidτηλέφωνα. Για παράδειγμα, προτού βγείτε από το σπίτι σας, μπορείτε να ρωτήσετε το Siri αν θα χρειαστείτε ομπρέλα. Θα ελέγξει τις μετεωρολογικές προβλέψεις για τη γεωγραφική τοποθεσία σας και θα σας προσφέρει μια απάντηση βασισμένη στο δελτίο καιρού.

Εάν, βέβαια, θα πρέπει να επαναλάβετε την ερώτηση πέντε φορές προτού πάρετε μια απάντηση ή αντί για την αναμενόμενη απάντηση εμφανιστεί ένα ημερολόγιο με τη λέξη rain check σε αυτό, τότε θα χάσει τη βασική της χρησιμότητα και με τον καιρό θα αδρανήσει και λειτουργία της.

Αυτό είναι ουσιαστικά και το πρόβλημα με το Siri της Apple, μιας και η αναγνώριση φωνής υπόσχεται πράγματα που επί του παρόντος δεν μπορεί πραγματοποιήσει, τουλάχιστον στο μέγιστο των δυνατοτήτων της. Για την ώρα πάντως, τσεκάρετε το βίντεο που περιγράφει τις δυνατότητες του software της Sensory:
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM


ΠΗΓΗ: pcw.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου