Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

IDC: "Αδιάφορα" τα Windows 8 για τους χρήστες υπολογιστών

Η εταιρεία ερευνών IDC έκανε μια πρόβλεψη για το 2012 που σίγουρα προκαλεί αίσθηση. Οι αναλυτές της εταιρείας εκτιμούν ότι τα Windows 8 θα αφήσουν σε μεγάλο βαθμό αδιάφορους τους χρήστες υπολογιστών!

Η IDC θεωρεί ότι η προσπάθεια της Microsoft να αναπτύξει ένα λειτουργικό και για tablets και για desktop PCs έχει ουσιαστικά αποτύχει από τώρα. Ο αντιπρόεδρος Al Gillen είπε χαρακτηριστικά: "ο κόσμος θα αναρωτηθεί τι θα κερδίσει αν βάλει Windows 8 στο laptop ή στο desktop PC. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι η πρόσβαση στο Windows app store".

Η εταιρεία περιμένει ότι δε θα υπάρξει σημαντικό κύμα αναβάθμισης, αντίστοιχο με αυτό που σημειώθηκε όταν τα Windows 7 διαδέχτηκαν τα Vista. Με άλλα λόγια, η IDC εκτιμά ότι οι περισσότεροι χρήστες υπολογιστών θα επιλέξουν να παραμείνουν στα Windows 7 και δε θα περάσουν στη νέα έκδοση του λειτουργικού.

Θα μπορούσε κανείς να απορρίψει τον ισχυρισμό αυτό, υποστηρίζοντας ότι είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα. Θα πρέπει, πάντως, να σημειώσουμε ότι η IDC είναι μια σοβαρή εταιρεία και οι ανακοινώσεις της έχουν πάντα ιδιαίτερη βαρύτητα.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: e-pcmag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου