Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Κενό ασφαλείας στο Facebook εκθέτει ιδιωτικές φωτογραφίες του Mark Zuckerberg

Ένα κενό ασφαλείας, που εντοπίστηκε από τα μέλη ενός φόρουμ (η ανάρτηση μάλιστα διαγράφηκε από τον Administrator), επιτρέπει στους χρήστες στο Facebook να δουν, κατεβάσουν και να διαμοιράσουν τις ιδιωτικές φωτογραφίες άλλων χρηστών.

Αυτό επέτρεψε σε ένα μέλος του φόρουμ να εκθέσει ιδιωτικές φωτογραφίες του ίδιου του ιδρυτή και CEO του Facebook, Mark Zuckerberg. Αυτό σημαίνει ότι, σε τυχόν φωτογραφίες που είναι κρυμμένες ή μη δημόσιες θα μπορούσαν τελικά να έχουν πρόσβαση όλοι οι χρήστες, σύμφωνα με εκθέσεις του Fox News, αλλά και πολλών ξένων site τεχνολογίας.

Αυτό μπορεί να γίνει με τη χρήση του χαρακτηριστικού «Αναφορά Περιεχομένου» του Facebook, το οποίο κατά βάση χρησιμοποιείται για να κρατήσει το site κοινωνικής δικτύωσης καθαρό και να αφαιρούνται τυχόν επιβλαβείς εικόνες, μηνύματα ή γενικότερα ακατάλληλο περιεχόμενο.

Σε πρώτο στάδιο απαιτεί την «αναφορά / μπλοκ» του λογαριασμού στο Facebook. Στη συνέχεια ζητείται μία σειρά επιλογών, κάνοντας κλικ στο «Ανάρμοστη φωτογραφία του προφίλ», οδηγεί στο επόμενο βήμα, όπου ζητείται ο προσδιορισμός του ποια φωτογραφία είναι ακατάλληλη.

Επιλέγοντας την αναφορά φωτογραφίας, το σύστημα συνεχίζει προσκαλώντας να το βοηθήσετε να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες με το να προσθέσετε και επιπλέον φωτογραφίες. Κάνοντας κλικ στο τελευταίο θα σας επιτραπεί πρόσβαση σε όλες τις φωτογραφίες του εκάστοτε χρήστη, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που έχουν επισημανθεί ως ιδιωτικές.

Ένα μέλος του φόρουμ δημοσιοποίησε και εικόνες των ιδιωτικών φωτογραφιών στο Facebook του Zuckerberg σε μια ιστοσελίδα διαμοιρασμού εικόνων.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM


ΠΗΓΗ: proho.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου