Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Η Πρώτη Τηλεόραση 8k4K HDTV

Πολλές εταιρίες επιδεικνύουν τις εξωτικές τους τεχνολογίες στις εκθέσεις απλά για να τραβήξουν την προσοχή, και μάλλον έπεσα θύμα στην πλεκτάνη. Μπορεί να το πάθετε και εσείς. Η Sharp επέδειξε την 8Κ4Κ HDTV που είναι μια οθόνη 865 ιντσών με ανάλυση 7680x4320 pixel, 16 φορές την ανάλυση των σημερινών συσκευών 1080p, και με αυτή πλησιάζει αν δεν την ξεπερνάει την θεωρητική ανάλυση του φιλμ των 35mm (που δεν έχει pixel)...
Μπορεί να μην φαίνεται την φωτογραφία, αλλά η εικόνα είναι απαλή σαν μετάξι. Δεν το περιμένεις.

Όλοι στην αίθουσα πήγαν πολύ κοντά και προσωπικά επίσης για να δούμε αν μπορούσαμ νε ξεχωρίσουμε τα pixel. Δεν μπορέσαμε. (στις συνηθισμένες HDTV συσκευές μπορείς)

Πότε λοιπόν θα μπορέσετε να αγοράσετε αυτή τη αληθινά οθόνη σαν να βλέπετε ταινία? Ίσως την επόμενη δεκαετία από τώρα. Το επόμενο πραγματικά επαναστατικό βήμα στην HDTV είναι το αποκαλούμενο 4k2k με οκτώ φορές την τρέχουσα ανάλυση 1080p ,που έχει επιδειχθεί συχνά τα τελευταία δύο χρόνια. 

Προφανώς στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο θα γίνουν λήψεις με 8κ (μαχί με 3D) , ώστε όταν θα κυκλοφορήσουν συσκευές 8κ θα έχετε κάτι όμορφο και αθλητικό να παρακολουθήσετε.

Δείτε το παρακάτω βίντεο που παρουσιάζει την συσκευή αυτή..
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM



ΠΗΓΗ: dailytech.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου