Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Τροποποιημένα Βίντεο Παιχνίδια Χρησιμοποιεί Ο Στρατός Του Ηνωμένου Βασιλείου Για Εκπαίδευση Στρατιωτών

Στροφή προς την τεχνολογία κάνει το Βρετανικό Υπουργείο Άμυνας, προκειμένου να εκπαιδεύσει τους στρατιώτες του. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι ο εικονικός εκπαιδευτής Virtual Battlespace 2, το οποίο είναι μια τροποποιημένα έκδοση δημοφιλούς εμπορικού βιντεοπαιχνιδιού... 

Η ανάγκη πηγάζει από τους πολλά υποσχόμενους στρατιώτες που είναι οικείοι με τα δημοφιλή και ελκυστικά βιντεο-παιχνίδια για το Xbox 360 και Playstation 3.

Επίσης, το υπουργείο εξετάζει το ενδεχόμενο παροχής iPad στους πιλότους μαχητικών αεροσκαφών, για την εκπαίδευση τους αλλά για και τα εγχειρίδια πτήσης, εξοικονομώντας χρήματα καθώς τα κλασικά εγχειρίδια από χαρτί κοστίζουν χιλιάδες δολάρια και πρέπει να ενημερώνονται.

Οι εκπρόσωποι του Υπουργείου Άμυνας λένε ότι η βιομηχανία των παιχνιδιών και κάθε προγραμματιστής έχει πολύ μεγαλύτερο προϋπολογισμό από ότι έχουν οι ίδιοι για να αναπτύξουν προσομοιωτές για το πεδίο της μάχης. Το Υπουργείο μπορεί να αγοράσει κώδικα των παιχνιδιών και να το προσαρμόσει στις ανάγκες του. Το Virtual Battlespace 2 βασίστηκε σε τεχνολογία από τους προγραμματιστές του Operation Flashpoint. 

Οι αλλαγές περιλαμβάνουν την κατασκευή περισσότερων ρεαλιστικών όπλων που συμπεριφέρονται όπως στον πραγματικό κόσμο, με ρεαλιστική εμβέλεια. Έτσι ενισχύεται περισσότερο το βάθος και στον βωμό του ρεαλισμού θυσιάζεται η διασκέδαση.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: dailytech.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου