Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Και η Apple με αναγνώριση προσώπου

Από ό,τι φαίνεται, και το iPhone θα αποκτήσει δυνατότητα "αναγνώρισης προσώπου" όπως τα smartphones με Android 4, αν κρίνουμε από την τελευταία πατέντα που κατοχύρωσε η Apple.

Το US Patent and Trademark Office δημοσίευσε σήμερα μια καταχώρηση πατέντας της Apple στην οποία περιγράφεται το πώς θα ενσωματωθεί υποστήριξη εντοπισμού και αναγνώρισης προσώπου για λόγους ασφαλείας σε συσκευές με iOS. Με άλλα λόγια, η Apple περιγράφει κάτι αντίστοιχο με τη δυνατότητα "ξεκλειδώματος" των smartphones με Android 4 Ice Cream Sandwich, το οποίο σκοπεύει να ενσωματώσει στο δικό της iPhone και, πιθανότατα, στο iPad.

Η μέθοδος που περιγράφει η Apple δεν κάνει αναλυτική εκτίμηση του προσώπου όπως οι πιο "παραδοσιακές" προσεγγίσεις, μα υπολογίζει διαφορές κάποιων χαρακτηριστικών σημείων του - π.χ. απόσταση ματιών, "ποσότητα πορτοκαλί επιφάνειας" (που θεωρεί πως αντιστοιχεί σε χρώμα δέρματος) κ.λπ., με αποτέλεσμα να έχει μικρότερες απαιτήσεις σε πόρους, καθιστώντας την ιδανική για χρήση σε smartphones και tablets.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: pcw.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου