Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Η Apple στην δεκάδα των καλύτερων εταιρειών για εργασία

Η εταιρεία συμβούλων Bain & Company, κατέλαβε την πρώτη θέση, ως η κορυφαία εταιρεία στον κόσμο για να εργαστεί κανείς, στην ετήσια λίστα του Glassdoor.com, στην οποία βαθμολογούνται 65.000 εταιρείες σε όλο τον κόσμο. Το Facebook που συχνά φιγουράρει στην κορυφή, έπεσε στην τρίτη θέση, ενώ η Apple βρέθηκε στην δέκατη.

Το Glassdoor, το οποίο προσκαλεί τους εργαζόμενους των εταιρειών να τις βαθμολογήσουν ανώνυμα, δημιούργησε ένα μικρού μήκους φιλμ, κατά την διάρκεια συνέντευξης εργαζομένων της Bain & Company και του Facebook, δίνοντας έτσι μία καλύτερη εικόνα για ποιο λόγο αυτές οι εταιρείες βρίσκονται στις υψηλότερες θέσεις προτιμήσεων στην αγορά εργασίας. Για τους εργαζόμενους της Bain, το κλίμα συνεργασίας και ομαδικής δουλειάς, τους κάνει να αισθάνονται ότι ανήκουν σε αυτή, με αποτέλεσμα να είναι πιο πρόθυμοι, που τελικά οδηγεί σε μία συνολικότερη επιτυχία της εταιρείας. Εκείνοι του Facebook, αναφέρθηκαν στο «επιχειρηματικό περιβάλλον» που υπάρχει, καθώς και το γόητρο του αντίκτυπου που έχει η δουλειά σου σε τόσα εκατομμύρια κόσμου.

Τώρα οι εργαζόμενοι της Apple, εστίασαν στο περιβάλλον και στην ευκαιρία που έχουν να αναπτύξουν ενδιαφέροντα προϊόντα, με τα οποία το κοινό δημιουργεί σχεδόν συναισθηματικούς δεσμούς, ενώ έτρεφαν και μεγάλο σεβασμό για τον CEO, Tim Cook (σκόραρε 96% γενικής αποδοχής). Ωστόσο, αυτό στα αρνητικά, σημείωσαν την «αργοπορία» μέχρι να επέλθει κάποια προαγωγή, καθώς και το τεράστιο φόρτο εργασίας.

Οι βαθμολογίες των εταιρειών που βρέθηκαν στις πρώτες, απείχαν μεταξύ τους για πολύ λίγο , για παράδειγμα, η Apple (με σκορ 3,9) σκόραρε μόλις ένα δέκατο κάτω από την Google, που βρέθηκε στη πέμπτη θέση, ενώ η Bain πήρε βαθμολογία 4,7 (η κλίμακα βαθμολογίας είναι με άριστα το 5).
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM


ΠΗΓΗ: proho.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου