Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Android, Το Gingerbread κατακτά την κορυφή ανάμεσα σε όλες τις Android συσκευές!

Όλον αυτόν τον καιρό βλέπουμε την Google, στην προσπάθεια της να κάνει το OS πιο “φρέσκο”και πιο “λαχταριστό”, να ανακοινώνει συνεχώς νέες εκδόσεις του. Πολλές φορές όμως φτάνει σε σημείο να μην προλαβαίνει να εντάσσει τον νέο κώδικα στις ήδη υπάρχουσες συσκευές με αποτέλεσμα ολοκαίνουριες συσκευές να μην έχουν την τελευταία έκδοση του OS.

Αποτέλεσμα της παραπάνω διαδικασίας είναι να συνυπάρχουν όχι μία, ούτε δύο, αλλά 6 εκδόσεις του Android στις διάφορες συσκευές που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή, (Cupcake, Donut, Eclair, Froyo, Gingerbread and Ice Cream Sandwich) με το Gingerbread να κυριαρχεί. Πιο συγκεκριμένα, η έκδοση του Android 2.3.x είναι εγκατεστημένη στο 50.51% των συσκευών.

Όσον αφορά το Froyo, όπως μπορείτε να δείτε και στον πίνακα που ακολουθεί, κατέχει ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό της τάξεως του 35%, ενώ την ίδια στιγμή το Ice Cream Sandwich είναι πραγματικά πολύ φρέσκο για να συμμετέχει στην εν λόγω έρευνα.


Επιπλέον, Eclair τρέχουν το 9.6% των Android συσκευών, ενώ το 1.3% τρέχει Donut. Όμως, είτε το πιστεύετε είτε όχι, υπάρχει ένα ποσοστό της τάξεως του 0.8% που λειτουργεί με Cupcake.


Πιστεύουμε λοιπόν ότι η κατάσταση αυτή πρέπει να αλλάξει. Στο άμεσο μέλλον πρέπει να παρατηρηθεί μια μετακίνηση από το Froyo στο Gingerbread και στη συνέχεια στο Ice Cream Sandwich, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις κατευθείαν από το Froyo στο Ice Cream Sandwich. Τέλος πρέπει να επισημάνουμε ότι πολλές από τις συσκευές που κυκλοφορούν είναι καταδικασμένες να μείνουν στην τρέχουσα έκδοση του λειτουργικού.

Πείτε μας την άποψη σας για το παραπάνω ζήτημα. Ποιά έκδοση τρέχει η δική σας συσκευή; Πιστεύετε ότι θα πρέπει να αναβαθμιστεί;
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: goodbyte.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου