Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Trojan Horse για Mac OS X, «κλέβει» υπολογιστική δύναμη για να παράγει Bitcoins

H Intego προειδοποιεί τους χρήστες Mac OS X ότι ένα νέο Trojan έχει κάνει την εμφάνισή του, με το όνομα, DevilRobber, το οποίο χρησιμοποιεί τους υπολογιστές για να δημιουργήσει εικονικά νομίσματα, BitCoin, και παράλληλα να κλέψει και δεδομένα...
Σύμφωνα με την εταιρεία, το εν λόγω κακόβουλο πρόγραμμα είναι αρκετά περίπλοκο και εκτελεί πολλές λειτουργίες, πρόκειται ουσιαστικά για έναν συνδυασμό διαφόρων τύπων κακόβουλου λογισμικού. Αφενός έχει χαρακτήρα Trojan horse, μιας και είναι κρυμμένο μέσα σε άλλα προγράμματα, λειτουργεί ως backdoor, μιας και ανοίγει κανάλια επικοινωνίας και δέχεται εντολές, επιπλέον πραγματοποιεί και κλοπή δεδομένων, ενώ δρα και ως spyware μιας και αποστέλλει προσωπικά δεδομένα σε απομακρυσμένους διακομιστές.

Το κακόβουλο πρόγραμμα πραγματοποιεί επίσης μία λειτουργία που είναι γνωστή ως Bitcoin mining, το οποίο πρόκειται για ένα είδος εξαπάτησης της υπηρεσίας Bitcoin. To DevilRobber, εμφανίζεται ως εφαρμογή σε προγράμματα Mac, τα κανείς κατεβάζει σε διάφορα torrent site.

Μόλις εγκατασταθεί, αρχίζει να αναζητά το ιστορικό του Safari, αντιγράφει τα bitcoins, σε περίπτωση που έχετε bitcoin wallet και εν συνεχεία προσπαθεί να κλέψει κωδικούς πρόσβασης και άλλα δεδομένα, τα οποία και αποστέλλει σε απομακρυσμένους διακομιστές.

Όπως συμβαίνει και με τα περισσότερα Trojan horse, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να αποφεύγετε να κατεβάζετε εφαρμογές και προγράμματα, από μη διαπιστευμένες και αξιόπιστες πηγές.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: proho.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου