Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Siri, Πόσα δεδομένα χρησιμοποιεί?

Όσοι έχετε αποφασίσει να πάρετε το iPhone 4S και δεν έχετε τα υπέρογκα πακέτα δεδομένων των 1 και 2 gigabyte, σίγουρα θα θέλετε να μάθετε πόσα δεδομένα χρησιμοποιεί το, δημοφιλές πια, Siri, ώστε να μην βρεθείτε μπροστά σε τρομακτικά νούμερα λογαριασμών.
Αρχικά θα χωρίσουμε τις λειτουργίες του Siri σε 3 κατηγορίες. Τα local tasks, που είναι πράγματα όπως η ρύθμιση μια αφύπνισης, η ακύρωση ενός ραντεβού κλπ. Επόμενη κατηγορία είναι τα online tasks, όπως η αναζήτηση στο wikipedia ή το Wolfram Alpha. Η τρίτη κατηγορία είναι το Text Dictation, που για την ώρα δεν είναι χρήσιμο στην χώρα μας, καθώς δεν υποστηρίζει τα ελληνικά.

Στα local tasks λοιπόν η χρήση δεδομένων είναι πολυ περιορισμένη, με μέσο ογκό δεδομένων που δεν ξεπερνά τα 36.7Kb κάθε φορά που αγγαρέυουμε τον ψηφιακό βοήθό.

Όπως θα έχετε μαντέψει, τα online tasks ¨κοστίζουν” κάτι παραπάνω. Έτσι, με κάθε αναζήτηση θα χρησιμοποιούνται 94.7Kb δεδομένων κατα μέσο όρο.

Τέλος, text dictation αποδείχθηκε το πιο οικονομικό καθώς για την σύνταξη ενός SMS χρειάζονται κατα μέσο όρο 15Kb, ενώ για ένα e-mail θα χρησιμοποιήσετε 72.5Kb.

Τα νούμερα αυτά είναι πολύ καλά αν αναλογιστεί κανεις την δουλεια που κάνει με το Siri. Πιο συγκεκριμένα, εάν κάποιος χρησιμοποιεί την υπηρεσία 2-3 φορές την ημέρα κατα μέσο όρο καταναλώνει 3.7 έως 5.5Mb το μήνα, ενώ αν κάνει πιο συχνή χρήση, ασ πούμε 10 με 15 φορές την ημέρα, η μηνιαία κατανάλωση κυμαίνεται απο τα 18.5Μb έως τα 27.7Mb το μήνα.

Αυτά τα νούμερα είναι αρκετά καλά αν σκεφτούμε οτι είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται κάτι τέτοιο σε κινητό και είναι ακόμα σε beta μορφή. Ελπίζουμε να αναβαθμίστει σύντομα, ώστε να υποστηρίξει και την ελληνική γλώσσα!
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: goodbyte.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου