Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Η Siri «παίρνει» τον έλεγχο της θερμοκρασίας του σπιτιού σας (VIDEO)

Οι προγραμματιστές φαίνεται ότι έχουν αρχίσει πραγματικά να οργιάζουν με την Siri του iPhone 4S και προσπαθούν να την ενσωματώσουν όπου είναι εφικτό.

Από τη στιγμή που το Applidium κατάφερε να χακάρει το πρωτόκολλο ασφαλείας της Siri και να κατανοήσει το φόρματ που χρησιμοποιεί για να επικοινωνήσει η υπηρεσία, ο προγραμματιστής και χάκερ iPhone, @plamoni, καταπιάστηκε να ανακαλύψει τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να συνδέσει την Siri με άλλες συσκευές. Για να το επιτύχει αυτό, δημιούργησε έναν proxy server που επιτρέπει την ρύθμιση νέων λειτουργιών στη Siri, οι οποίες φυσικά δεν περιλαμβάνονταν στις αρχικές της ρυθμίσεις.

Για να επιδείξει τις δυνατότητες του proxy server, δίδαξε στη Siri νέες εντολές, επιτρέποντας την αλληλεπίδραση της με έναν οποιονδήποτε θερμοστάτη με ενσωματωμένο Wi-Fi. Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, είναι σε θέση να ενημερώσει για την κατάσταση του θερμοστάτη, τι θερμοκρασία που έχει οριστεί, καθώς και να την ρυθμίζει.

Ο πηγαίος κώδικας του διακομιστή είναι διαθέσιμος στο GitHub και οι προγραμματιστές είναι ελεύθεροι να τον χρησιμοποιήσουν για να δημιουργήσουν καινοτόμες εφαρμογές της εικονικού βοηθού. Ο @Plamoni υποστηρίζει ότι αν και προς το παρόν, η γραφή του κώδικα είναι αναγνώσιμη μόνο από έμπειρους προγραμματιστές, ωστόσο θα προσπαθήσει να αναπτύξει αυτοματοποιημένα scripts.

Η εμμονή με το χακάρισμα της Siri, απ' ότι φαίνεται θα αργήσει να καταλαγιάσει, μιας και έχει μόνο 1 μήνα ζωής. Μπορεί να συγκριθεί με αυτήν που είχε παρουσιαστεί κατά την εμφάνιση του πρώτου iPhone.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM


ΠΗΓΗ: proho.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου