Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Στα κέντρα δεδομένων το μέλλον της Hewlett Packard

Ο κολοσσός υψηλής τεχνολογίας εγκαινίασε πρόσφατα το Πρόγραμμα Moonshot, μία τεχνολογία server που όπως τονίζει στην ιστοσελίδα της η HP περιορίζει την πολυπλοκότητα, την χρήση ενέργειας και το κόστος.

Καθώς οι άνθρωποι και οι επιχειρήσεις στρέφονται στη χρήση λογισμικών, αυξάνεται η ζήτηση για υπηρεσίες που φιλοξενούνται στο Διαδίκτυο και των κέντρων δεδομένων με μεγάλες ή τεράστιες χωρητικότητας για να ανταπεξέλθουν στο τσουνάμι των ψηφιακών πληροφοριών.

«Ο όγκος των δεδομένων που επεξεργάζονται στις χρηματαγορές έχει αυξηθεί κατακόρυφα και η παραδοσιακή αρχιτεκτονική υπολογιστών αγωνίζεται για να αντεπεξέλθει στη ζήτηση χωρίς να αυξηθεί το κόστος και η ενεργειακή κατανάλωση» ο Νάιαλ Ντάλτον διευθυντής συναλλαγών υψηλής συχνότητας της Cantor Fitzgerald.

«Η HP ακολουθεί μία ολιστική προσέγγιση στην επίλυση του προβλήματος και εργάζεται για να περιορίσει το κόστος των πρωτοφανών μελλοντικών αναγκών σε ενέργεια και κόστος για τις εφαρμογές δεδομένων» συμπληρώνει ο κ. Ντάλτον.

Το πρόγραμμα Moonshot παρέχει μία πλατφόρμα ανάπτυξης server μαζί με ένα εργαστήριο για πελάτες και συνεργάτες. Η HP θεωρεί ότι το νέο σύστημα κέντρο δεδομένων που προτείνει θα μειώσει την κατανάλωση ενέργειας κατά 89%, ενώ θα απαιτεί μικρότερο χώρο για τα μηχανήματα και θα περιορίσει το κόστος κατά 63%.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου