Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

"Επικό" ντεμπούτο για το The Elder Scrolls: Skyrim

Όπως θα περίμενε κανείς, η πρεμιέρα του The Elder Scrolls: Skyrim ήταν κάθε άλλο παρά αθόρυβη. Η Bethesdaανακοίνωσε ότι η πέμπτη έκδοση του ιδιαίτερα επιτυχημένου franchise κατάφερε να πουλήσει πάνω από 3,5 εκατομμύρια κομμάτια μέσα σε 48 ώρες.

Το Skyrim κυκλοφόρησε στις 11 Νοεμβρίου για PC, Xbox 360 και PlayStation 3. Η προηγούμενη έκδοση του παιχνιδιού, το Oblivion, χρειάστηκε 10 μήνες για να πουλήσει τόσα τεμάχια, αν και θα πρέπει να σημειωθεί ότι αρχικά είχε κυκλοφορήσει μόνο για PC και Xbox 360. Ακόμα κι έτσι, πάντως, η διαφορά στη δυναμική των δύο τίτλων είναι τεράστια.

Η Bethesda είχε ετοιμάσει 7 εκατομμύρια κόπιες για το ντεμπούτο του παιχνιδιού. Ίσως να έχουν κιόλας εξαντληθεί, αν αναλογιστεί κανείς ότι κοντεύει να συμπληρωθεί μια βδομάδα από τη μέρα που βγήκε στα καταστήματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα έσοδα από αυτά τα πρώτα 7 εκατομμύρια τεμάχια ανέρχονται στα 450 εκατομμύρια δολάρια. Προφανώς, θα υπάρξει και συνέχεια, δεδομένου ότι τα reviews δίνουν ένα μέσο όρο της τάξης του 95%.

Η (αναμενόμενη) επιτυχία του Skyrim σημαίνει ότι θα υπάρξει οπωσδήποτε και Elder Scrolls 6. Ωστόσο, κατά πάσα πιθανότητα δε θα το δούμε πριν τις κονσόλες επόμενης γενιάς. Όχι ότι αυτό θα ενοχλήσει ιδιαίτερα τους fanboys της σειράς, βέβαια: το Skyrim έχει άπειρα quests (κυριολεκτικά) οπότε δεν τελειώνει ποτέ, ενώ θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα υποστηριχθεί πολύ και με DLC (downloadable content).
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: e-pcmag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου