Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Είμαστε Κοντά Στην Ταχεία Χαρτογράφηση Του Ανθρώπινου Γονιδιώματος

Το πρώτο ανθρώπινο γονιδίωμα κόστισε 3 δις δολάρια το 2003. Μέχρι το 2009, το κόστος για την χαρτογράφηση του γονιδιώματος κάποιου ανθρώπου έπεσε περίπου στα 50.000 δολάρια. Το 2012, ο στόχος είναι να κοστίζει μόλις 1.000 δολάρια, και θα χρειάζεται μόνο δύο ώρες για να προσδιοριστούν και τα έξι δισεκατομμύρια των βασικών ζευγών στο DNA , για να μάθετε από τι κινδυνεύεται να πεθάνετε...

Ο λόγος που η χαρτογράφηση του γονιδιώματος μπορεί να σας ενδιαφέρει είναι πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή την πληροφορία για να πληροφορηθεί τις κληρονομικές ασθένειες από τις οποίες κινδυνεύετε , και αν χρειαστεί, ποια φάρμακα είναι ασφλαλέστερα και πιο αποτελεσματικά. Τώρα, είναι πιθανόν να χαρτογραφήσετε μικρές περιοχές (τις πιο σημαντικές) του γονιδιώματος για μερικές εκατοντάδες δολάρια για να ελέγξετε την έκθεση σας σε συσγκεκριμένες ασθένειες, αλλά το να γνωρίζουμε την πλήρη εικόνα παρέχει περισσότερες χρήσιμες πληροφορίες.

Με 6 δισεκατομμύρια βασικά ζεύγη το ανθρώπινο γονιδίωμα είναι πολύ μικρότερο από μερικά είδη φυτών, ψαριών και αμοιβάδων. Για σκέψου. Τέλος πάντων, για να χαρτογραφηθεί όλο το γονιδίωμα χρειάζεται να επεξεργασθεί δέκα φορές, που σημαίνει σξήντα δισεκατομμύρια ζευγάρια. 

Είμαστε σε φάση μετάβασης που όλα αυτά θα γίνονται από τσιπ υπολογιστών, για αυτό η διαδικασία θα είναι τόσο αποδοτική τόσο γρήγορα.

Μια εταιρία με το όνομα IonTorrent ήδη παράγει επιτραπέζια συστήματα χαρτογράφησης τοη γονιδιώματος (με οθόνη αφής και υποδοχή για iPhone) που μπορούν να ολοκληρώσουν τη χαρτογράφηση του γονιδιώματος βακτηρίων σε λίγες ώρες, και επλίζουν πως την επόμενη χρονιά θα μπορέσουν να την αναβαθμίσουν και για το ανθρώπινο γονιδίωμα.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: dailytech.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου